Gå til hoved-indhold
Småbåde
Yamarin 65 sejler 42 knob med en 150 hk Yamaha-motor. Foto: Troels Lykke
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde

Yamarin 65 Daycruiser har hæderlige sovepladser til familien - nu friskes bådtypen op

Hjørnestenene i Yamarin 65 DC's popularitet inkluderer rummelige køjer ved stævnen, et hyggeligt socialt cockpit og rigelig lagerplads. Vi har været om bord i den finske båd, der udstyret med 150 hk Yamaha-motor fås til en fornuftig pris.

Af Troels Lykke |

For den kommende sæson er Yamarin 65 DC frisket op med samme sorte rudedesign som ses i det øvrige lineup.

For hvad gør man, når man har en båd, der er solgt i mere end 1400 eksemplarer – og som fortsat ligger højst på salgslisterne i sin klasse? Teamet bag er - ikke overraskende - meget beæret over denne succes og fortsætter deres produktionen af 65'eren.

Rummeligt cockpit

Analyser taler sit tydelige sprog. Her har man ramt rigtigt med hensyn til følgende, forklarer den danske importør Preben Hansen fra Yamaha i Danmark til Motorbaadsnyt.dk, der så båden i februar på en bådmesse i Helsinki:

- Cockpittet er klassens mest rummelige. Den store u-sofa er både social, har stil, kan transformers om til en sol-seng. Ikke mindst er det cockpittet med mest komfort målt på beskyttelse. Når et cockpit er ”dybt”,  sikrer man, at træk fra en kølig vind bliver minimal. Det er i virkeligheden komfort, som værdsættes, men ikke kan beskrives.

Preben Hansen forklarer videre:

- Kalechegaragen var den første i  sin klasse. Det fungerer fortsat helt fantastisk og giver også den beskyttelsevakuum, som sug giver, når der sejles friskt til. Når en båd er ”tør”, menes der, at der kommer minimalt vand op på fordækket, når vinden kommer skråt forfra. Ser man på stepsene i siden på båden, har de et design, som skubber rigtig meget vand ned igen, når bølger rammer skroget. Det er helt enestående og med til at få komforten op på et højt niveau. Det er som standard indbygget i båden.

Sejlere har bygget kahytten

Om kahytten lyder det:

- Kahytten er bygget af folk, som sejler selv. Længden er som en  rigtig seng, og højden er naturligvis i orden. Forskibet ser ligeledes rummeligt ud. Her er høj komfort også indbygget.

Fra i år er der også indbygget den nye Q-skærm. Værdien på skærme i den størrelse ligger på den gode side af kr. 20.000. Det er standard.

Båden er samtidig blandt de sidste både med fuld teak-pakke. Teaken er naturligvis med certifikat og giver skridsikker komfort i mange år for ejerne.

Udstyr med kaleche, Garmin og andet

Delbar kaleche med nem-betjening samt garage, havnepresenning, Garmin 922xs GPS kortplotter,  Fusion Stereo, 12V køleskab (skuffe) samt et DB-batterisystem er blandt de dele, der udgør den lange udstyrsliste.

En liste, der også tæller en indbygget tank på 140 liter, hydraulisk Seastar styring, to Yamaha LAND-instrumenter, startspærresystem, ildslukker, manuel og el-lænsepumpe, vinduesvisker, navigationslys, teflon-kontrolkabler, Yamaha-indbygningskontrolboks, to 12 volt el-udtag, solhynde, stort flot cockpit-teakbord, solseng, komplet teak i cockpit samt for- og agter-dæk, badestige, ankerboks, drinkholdere, fire fenderholdere, rustfri pullerter og søgelænder samt to forsikringsgodkendte U-bolte.

Yamarin 65 DC:
Længde: 6,3 meter

Bredde: 2,5 meter

Vægt: 1.170 kg

Motor: Yamaha F150DETX

Max speed: 42 knob med 150 hk 

Pris, sejlklar med udstyr: 419.000 kr.

Se lige nu båden hos forhandler Leif Larsen i Svendborg.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader