Gå til hoved-indhold
Havne
En legeplads og flydebroer til krabbefiskeri kan holde sejlerbørnene optaget i Hundested. Foto: Christian Warrer
Havne
Sejlere fra nær og fjern finder hvert år vej til havnen på Nordsjælland. Foto: Christian Warrer
Havne
Marie Sejrsgaard arbejder til dagligt som jordemoder på Hillerød Hospital. Foto: Privatfoto
Havne
Selvom børnene nyder at tage på opdagelse i nye havne, er Hundested en sikker favorit. Foto: Privatfoto

Sommerhavne: Hundested – børnenes favorit

De yngste familiemedlemmer bliver aldrig trætte af havnen, fortæller Helsingør-sejler Marie Sejrsgaard. Indenfor få kvadratmeter finder familien alt, de har brug for på sejlerferien.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder atter sejlernes yndlingshavne. 42-årige Marie Sejrsgaard, der sejler X-332 med mand og tre børn på 5, 7 og 11 år, skyder sæsonen i gang med fortællinger fra Hundested Havn.

Marie Sejrsgaard, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Det må være Hundested. En havn, der ikke mindst er børnenes favorit. Selvom vi forældre engang imellem kan tænke; ”nu Hundested igen?”, så bliver de ved med at foreslå havnen. 

- Særligt minigolf-banen, der ligger på selve havneområdet, finder de interessant. De synes bare, det er vildt hyggeligt at spille – også selvom de i kampens hede når at blive ret sure, og den yngste må opgive halvvejs.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Den har alt det, vi skal bruge, indenfor få kvadratmeter. Her er indkøb, restauranter, iskiosk og ikke mindst en fin legeplads. Kort sagt ligger det på havnen og er meget organiseret. 

- Det gælder eksempelvis krabbefiskeriet, der er en sikker vinder hos de yngste. I sommerperioden er der ofte ansatte, der hjælper dem med fangsten, sætter aktiviteter i gang og underviser om livet under havoverfladen. Dét, synes børnene, er vildt spændende.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Hundested?

- I sommersæsonen er der en sandskulpturfestival, hvor man i starten kan følge skulpturerne blive til og senere kan gå rundt og undersøge de færdige skulpturer nærmere. Det er kæmpe kunststykker, som er flere meter høje.

- Derudover har de en god sandstrand, der ligger lige på den anden side af havneområdet, og som også for børn er sikker at bade på.  

Hvis noget skulle forbedres i Hundested, hvad skulle det så være?

- Overordnet har de gjort det godt, ikke mindst havnens størrelse taget i betragtning. De har formået at skabe en skøn stemning, der er lidt fransk riviera-agtig.

- Hvis man først har lært, hvor man skal ligge, er der heller ikke særligt langt til toiletterne. Kommer man til gengæld til at ligge sig forkert, kan der være et stykke – specielt om morgenen med små børn ombord.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Da jeg begyndte at sejle med min mand for fem år siden, blev jeg ret imponeret over, hvor godt det hele kører. Hurtigt opdagede jeg dog, hvor varierende toilet- og badeforholdene er, nogle steder er de super, andre steder springer man helst over.

- Samtidig synes jeg, at mange havne er gode til at tænke på børnene. Der er ofte en legeplads eller lignende, mens der flere steder opfordres til krabbefiskeri. Noget, som børn hurtigt kan få et par timer til at gå med.

Om Hundested Havn: 
Havnepladser: 150

Faciliteter: Toilet og bad, WI-FI, indkøb, cykeludlejning m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakst: 185,00 kr. (9,00-11,99 m)

Hjemmeside: hundestedhavn.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader