Gå til hoved-indhold
Havne
Organisationer som Dansk Sejlunion og FLID bør påvirke de mange kommuner til at etablere nye bådpladser og ikke mindst i de større byer som Århus og København, mener Klaus Schlichter. Foto: Troels Lykke

Vågn op politikere: En masse nye sejlere mangler havne til deres både

- Det er nu, vi alle skal ud at sejle. Situationen har aldrig været bedre for udbredelsen af sejlerlivet her i Danmark, så politikerne skal vågne op. Nye sejlere har ikke plads til deres både, siger Klaus Schlichter fra Sejlklubben Lynetten i et læserbrev.

Af Troels Lykke |

Klaus Schlichter fra S/K Lynetten skriver i et læserbrev til Minbaad.dk:

Coronaen har desværre medført store tab, både økonomisk som menneskeligt for mange af os, men denne verdensomspændende pandemi har også bevirket, at mange i år har valgt at holde deres ferie i Danmark.

Alt tyder på, at mange familier i år har valgt at udforske Danmark fra en båd og derfor vover springet ud i, at gøre brug af de mange fantastiske bådtilbud, der har gjort det muligt at sejle rundt i Danmarks fjorde og anløbe vores mange lokale og hyggelige havne langs de danske kyster - og hvad så kære politikere?

På min netop overståede fem ugers ferie har jeg mødt flere ny-sejlere, som har købt en lille og vildt billig sejlbåd, men som samtidig har udtalt, at de efter ferien ikke har en havneplads til deres nye båd.

Sejlerferier sparer på valutabalance og miljøet

Disse mange sejlerferier har sparet på vores valutabalance og ikke mindst miljøet samt skabt liv og udvikling i mange mindre havne.

Denne udvikling synes jeg, vi skal bakke op om og derfor nu gøre en stor indsats for at udbygge havnepladserne i det ganske land.

Organisationer som Dansk Sejlunion og FLID bør påvirke de mange kommuner til at etablere nye bådpladser, ikke mindst i større byer som Aarhus og København.

Vores hovedstad har nu i de sidste år udvidet befolkningen med mere end 100.000 nye indbyggere, men ikke etableret én eneste ny havneplads - tværtimod.

Forkert udvikling med Margretheholms havn

Truslen om at lukke Danmarks største selvbyggerhavn Margretheholms Havn er et nedslående eksempel på en meget forkert udvikling, fordi Københavns Kommune på 14 meter vand vil danne en kæmpe prop af forurenet jord. 

En jord, der først om mere end 30 år efterfølgende kan bebygges med blot 35.000 nye lejligheder. Alligevel er det Danmarks største, måske kommende anlægs-/prestige-projekt til dato.

På trods af den alvorlige coronapandemi har vi fortsat et ambitiøst klimamål i 2030, som netop sejlerlivet kan påvirke positivt, så jeg vil derfor anbefale alle sejlere til at søge påvirkning hos de respektive kommuner og forklare, hvilken enestående chance der her er skabt med alle de nye sejlerfamilier på havet.

Velkommen til nye sejlere - husk sejlklubben

Velkommen til alle jer nye sejlere, og jeg håber, at I også husker at melde jer ind i vores mange sejlklubber, som for øvrigt stiller både skolebåde og undervisning til rådighed helt gratis via frivillig arbejdskraft.

Bedste sejlerhilsner

Klaus Schlichter
S/K Lynetten

Motor
content-loader
content-loader
content-loader