Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Er sejleren ikke i stand til at færdes ordentligt til søs, kan politiet beslaglægge fartøjet. Foto: YouTube

Politiet har ret til at beslaglægge din båd eller vandscooter

Som det kendes fra land, kan politiet også på vandet tage drastiske midler i brug, hvis loven overtrædes. Politidirektør opfordrer derfor sejlerne til at ringe 114, hvis der opstår tvivl om den gældende lovgivning til søs.

Af Sara Sulkjær |

Bilister, der i høj fart indtager det danske vejnet, har i flere måneder trukket overskrifter, efter at en ny lov i slutningen af marts trådte i kraft.

Med loven i hånden gives politiet yderligere beføjelser i jagten på de såkaldte vanvidsbilister, der nu i videre udstrækning risikerer at få beslaglagt køretøjet ved brud på loven. En straf, der også anvendes af myndighederne på vandet.

Godt sømandsskab

I et skriv til Viborg Netavis opfordrer politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, derfor sejlerne til at tage kontakt til politiet, hvis der opstår tvivl om de gældende regler til søs: 

- Så kan vi eksempelvis fortælle dig, at du højest må sejle med 5 knob i en afstand af op til 300 meter fra vandkanten i fjordene – eller at vi kan beslaglægge din båd eller vandscooter, hvis denne bliver benyttet i strid med såkaldt godt sømandsskab, forklarer Helle Kyndesen.

Tastes 1-1-4 på telefonen, står politiet klar til at guide sejlerne, inden kursen sættes mod vandet. 

Ni sigtelser i Silkeborg

Det er mod god grund, at den jyske politidirektør råber sejlerne op. Tidligere på sommeren blev 159 både blandt andet kontrolleret på Silkeborgsøerne, hvilket medførte ni sigtelser. 

Manglende redningsveste og hastighedsovertrædelser blev her noteret - ingen af gangene dog med en beslaglæggelse til følge.

Læs hele Helle Kyndesens opfordring til sejlerne hos Viborg Netavis her.

Kilde: Viborg Netavis

Motor
content-loader
content-loader
content-loader