Gå til hoved-indhold
Havne
Alle de grå bygninger og kraner findes slet ikke endnu. I dag er der kun udsigt til vand. Der er tale om en visualisering af, hvordan udvidelsen af Aarhus Havn kan komme til at tage sig ud fra land - her er vi på Strandvejen, skriver Aarhus Stiftstidende. Illustration: Aarhus Kommune

Gigantisk udvidelse på vej i Aarhus' industrihavn

Arealmæssigt er Aarhus Havn næsten lige så stor som hele midtbyen - og nu skal den være endnu større. Høring på vej.

Af Troels Lykke |

Aarhus Havn ønsker at udvide Østhavnen med et nyt havnebassin og med nye landarealer på op til en kvadratkilometer eller 100 hektar - hvis hektarerne virker som en lidt luftig størrelse, forestil dig da en 11-mands fodboldbane. Gang så det areal med 140.

Den enorme udvidelse er endnu ikke endeligt vedtaget, men på bordet ligger nu en næsten 700 sider lang VVM-undersøgelse, og den blev torsdag 2. december sendt i otte ugers offentlig høring af Aarhus Byråd. Det skriver Aarhus Stiftstidende (se visualiseringer).

Som en del af bilagsmaterialet er en stribe visualiseringer af, hvordan havneudvidelsen kommer til at tage sig ud fra forskellige punkter i byen.

SF: Bliver en realitet

Havneudvidelsen kommer formentlig til at blive en realitet, vurderede SF's Jan Ravn Christensen, der dog både er bekymret for miljøpåvirkningerne og CO2-udledningen ved selve byggeriet.

- Og i forhold til det visuelle, så mener jeg, det er vigtigt, at vi er opmærksomme på sigtelinjerne, så udsigten fra byen og over mod Mols ikke forsvinder, sagde Jan Ravn Christensen.

Bag ønsket om den markante udvidelse står en havn, der allerede i dag er klemt på pladsen, forklarede rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), i byrådssalen:

- Presset på havnens areal er så stort, at vi fra Teknik og Miljøs side har givet tilladelse til at dispensere, så tomme containere må stables i otte lag frem for fem, som var det, der oprindelig var givet tilladelse til. Det siger alt om, at behovet for mere plads allerede er der i dag, lød det fra rådmanden, der sammen med Venstre bakker op om planerne for en udvidelse.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

Motor
content-loader
content-loader
content-loader