Gå til hoved-indhold
Havne
Nye oplevelser venter under vandet i Odden. Her er det dog langturssejler Signe Storr, der har begivet sig på dybt vand i Caribien. Foto: Signe Storr

Odden Havn får landets første undervandssti

På Nordsjælland kan du med snorkel tage på tur under vandet. Stien, som netop er indviet, holdes åben for besøgende i hele sommerperioden.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke verdens første undervandssti, for der findes fire i det nordøstlige Sverige, men det er blandt Danmarks første af sin slags, der tirsdag den 29. juni blev indviet på Odden Havn.

Naturstien er blevet til under havet på et par meter dybt vand ud for Biggas Bro, øst for lystbådehavnen.

Tilskud på 37.000 kr.

Lokaldemokratiudvalget i Odsherred Kommune var så begejstret for det unikke forslag, at det sidste år besluttede at give hele puljen på 37.000 kr. fra Årets Geopark Makeover til realiseringen.

- Vi er en arbejdsgruppe her på Odden, som gerne vil formidle viden om det, der omgiver os, nemlig havet, og det vil vi gøre gennem en snorkelsti som en slags geopark under vandet, fortalte Jon Sanders dengang til de fremmødte.

Naturstien skal anlægges med form som et 8-tal på et stenrev. Her kan man bevæge sig rundt på 400 eller 200 meter og gennem 16 poster læse om alt fra gourmetmad til krabber og vandmænd.

Tages op om vinteren

Arbejdsgruppen har indsamlet viden fra de lokale odboere, fra sommerhusgæster og fiskere og har søgt samarbejde og viden hos marinebiologer, Københavns Universitet og Geopark Odsherred.

Naturstien vil skulle fungere fra april til september, men tages op om vinteren for at beskytte den mod storme og ødelæggelse. 

Kilde: Odsherred Kommune

Motor
content-loader
content-loader
content-loader