Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var den 8,4 meter lange Anna Sofia, der forleden gik på grund ved Stockholm. Foto: Sjöräddningssällskapet

Redningsbåd støder kraftigt på grund i Sverige - to hentet med helikopter

Den otte meter lange redningsbåd Anna Sofia kom torsdag i alvorlig karambolage med den stockholmske skærgård. Selvom flere ombord var kraftigt såret, valgte redderne ikke at kalde efter direkte hjælp.

Af Sara Sulkjær |

Tre skadede personer og en båd, der tager vand ind. De alvorlige scener vil få langt de fleste sejlere til at søge mod kanal 16 på VHF'en. Men ikke de svenske søredningsselskabs reddere på Värmdö ved Stockholm.

I stedet kæmpede redderne sig mod molen i Sollenkroka. Det skriver det svenske netmedie Hamnen på sin hjemmeside.

Alarmerede egen enhed

Først herefter kunne to af de skadede personer med helikopter fragtes til hospitalet, mens den sidste blev ført dertil med ambulance.

- Det rigtige havde naturligvis været, at vi havde fået alarmen med det samme og kunne rykke hurtigere ud, påpeger Maria Boman fra den svenske søfart- og luftredning overfor Hamnen og uddyber:

- Efter ulykken var de uheldsramte naturligvis chokerede og valgte at alarmere deres egen enhed med de forsinkelser, det medførte.

Halvandet år gammel station

Det er blot halvandet år siden, at stationen på Värmdö åbnede. Hvor stor et kendskab, de frivillige reddere har nået et opbygge til området, er derfor uvist.

Samtidig er det , hvorvidt redningsstationens naboer deltog i redningsaktionen:

- Vi består af 37 frivillige søreddere og har hjemme på Djurö med Kystbevogtningen som naboer, forklarer stationen selv om enheden på Sjöräddningssällskapets hjemmeside.

Kilde: Hamnen og Sjöräddningssällskapet

Motor
content-loader
content-loader
content-loader