Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Vinderne i Best of Boat Award findes til november på udstilling Boat & Fun Berlin.

Best of Boat Award med Motorbaadsnyt.dk nominerer 17 motorbåde for 2021 - danske X-Power 33C er iblandt

Juryen, der tæller 15 journalister fra USA, Europa og Rusland, har nomineret motobåde i kategorierne 'Bedst for begyndere', 'Bedst til fiskeri', 'Bedst til familie', 'Bedst til sjov' og 'Bedst til tursejlads'. En pris til fremtidens båd gives også. Vinderne findes til november i Berlin.

 

Af Troels Lykke |

Hvilke er årets bedste både? For de 15 jurymedlemmer, herunder Motorbaadsnyt.dk, i Best of Boats Awards, BOB, er der præcis 17 motorbådsmodeller. Nemlig dem, der efter hundredvis af testkørsler har vist sig at være de mest innovative, usædvanlige og mest anvendelige både.

Afstemningen foregår i hemmelighed. 15 professionelle bådjournalister fra hele Europa, Rusland og USA har udvalgt kandidaterne. I otte år har de valgt finalisterne i kategorier, der svarer til brugertyper - eksempelvis begyndere, familier og langdistancerejsende.

Alle både er testet af jurymedlemmerne siden september 2020, hvilket er grundlaget for udvælgelsen af ​​finalisterne.

Live fra scenen i Boot & Fun Berlin

Vinderne vil blive offentliggjort den 11. november 2021, den første dag i Boot & Fun Berlin -udstillingen. 

I år er der igen, efter corona, en scene med rød løber, når juryen annoncerer vinderne i kategorierne  'Bedst for begyndere', 'Bedst til fiskeri', 'Bedst til familie', 'Bedst til sjov' og 'Bedst til tursejlads'. 

En anden pris skal uddeles i kategorien Best for Future - dedikeret til innovation og bæredygtighed.

Meget enkelt: Både til begyndere

Både til begyndere kan være billige eller dyre, meget eller lidt kompakte. De har alle én ting tilfælles: De er lette at sejle, lette at forstå og derfor også velegnede til folk, der aldrig før (eller kun under prøben) har siddet bag rattet i en motorbåd.

Bådene kan være sprintere, små både til den indre sø samt familiebåde til sejlture fra marina til marina. Samtidig skal bådene være trailerbare til mellemklassebiler.

Bedst til begyndere - de nominerede:
Axopar 22 Spyder (Finland)
Bayliner M15 / Quicksilver Activ 475 aXess (USA)
Jeanneau Merry Fisher 795 S2 (Frankrig)

Mellem meditation og jagtinstinkt

I kategorien fiskerbåde er kandidaterne meget forskellige: Højt specialiserede motoriserede piedestaler til fiskeri på søer og hav med ternede pladegulve og en trollingmotor, der bevæger skibet meget langsomt og lydløst.

Bådene kan også være kraftfulde lystbåde med fiskeudstyr til hurtige ture til de steder ude i havet, hvor fiskene er. Eller vejrbestandige både med opvarmet kabine og masser af plads på dækket, ligesom en traditionel fiskekutter. Det bedste til fiskeri-udvalg for 2021 omfatter alle tre typer både.

Bedst til fiskeri - de nominerede:
Boston Whaler 280 Vantage (USA)
Sølvhaj (Finland)
Quicksilver 705 Pilothouse (USA)

bestofboats.com/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader