Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Dansk sømand død på selvsejlende pram 'Karin Høj' efter kollision ved Bornholm

Redningsfolk har bjærget liget af et besætningsmedlem fra skibet "Karin Høj". Det danske fartøj var på vej fra Södertalje til Nykøbing Falster, da det mødte et britisk skib. To derfra er anholdt. Se grafisk kollision fra MarineTraffic. 18 sekunder ind i videoen går det galt.

 

Af Troels Lykke |

En af de to savnede sømænd efter sammenstødet mellem to skibe i Østersøen nær Bornholm er fundet omkommet i skroget på det danske fartøj "Karin Høj". Det oplyser politiet mandag eftermiddag ifølge svenske medier.

En talsperson i svensk politi siger til SVT, at den omkomne ikke er identificeret, og at de pårørende ikke er underrettet, skriver TV 2 Østjylland.

Den anden savnede er endnu ikke lokaliseret. 

- Eftersøgningen er afsluttet ombord og fortsætter udenfor skibet, siger Evelina Olsson ved Skånes Politi til Aftonbladet.

Alkohol kan have spillet en rolle

Ulykken skete, da fartøjet "Karin Høj" fra Horsens cirka klokken 03.30 natten til mandag kolliderede med det større britiske skib "Scot Carrier" i farvandet mellem Ystad og Bornholm.

Den svenske kystvagt har mistanke om, at alkohol kan have spillet en rolle i forbindelse med ulykken. Det fremgår, ifølge Ritzau, af en pressemeddelelse fra Kustbevakningen.

- Der er fremkommet yderligere, strafbare mistanker, deriblandt grov spritsejlads, siger kystvagten. 

To sømænd anholdt

To personer er tirsdag blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af ulykken, oplyser den svenske kystvagt, Kustbevakningen, ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Der er tale om en britisk og en kroatisk statsborger. Hvad de præcist er sigtet for, og hvilke funktioner de to besætningsmedlemmer har haft på det engelske skib, er ikke oplyst. Det skriver Finans.dk

Myndighederne har heller ikke ønsket at præcisere, om de to anholdte er mistænkt for samme lovbrud. I alt omfatter efterforskningen af ulykken indtil videre tre lovovertrædelser. Én af dem er spritsejlads.

Samtidig oplyser Rrederiet Scotline Marine Holdings, der ejer ”Scot Carrier”, i en skriftlig udtalelse, at to fra besætningen om bord havde alkohol i blodet.

Kilder: TV 2 og Finans

Motor
content-loader
content-loader
content-loader