Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En sejr mere så er kiwierne vindere af America's cup igen. Foto: Studio Borlenghi

Matchpoint til Team New Zealand efter Luna Rossa fejlagtigt slap de hurtige kiwier på sidste opkryds

Peter Burling og Team New Zealand blev holdt i kort snor hele vejen rundt i tirsdagens 9. sejlads. Den italienske anden-rorsmand Bruni ødelagde det for Luna Rossa, da han på sidste opkryds sagde: "I want to protect the left" - game over, så stak kiwierne af til 6-3.

Af Troels Lykke |

Jimmy Spithill fra Luna Rossa er mesteren i matchrace, men fik tilsyneladende ikke lov til at bestemme på sidste opkryds, for holdets anden-rorsmand, den højt betalte 48-årige Francesco Bruni, ødelagde alt for sit eget team, da han modigt og dumt sagde:

 - I want to protect the left.

Game over. Så stak kiwierne af til 6-3 og har nu matchpoint i America's Cup.

Den eneste mulighed for, at Luna Rossa kan holde kiwierne tilbage er at slå på deres modstandere - det gør man i matchrace.

ALTID kontrol på sidste opkryds

Og Jimmy Spithill fra Luna Rossa er mesteren til det. Det viste han i det meste af sejladsen, men hans anden-styrmand Francesco Bruni var overmodig og troede på venstre side af banen på sidste opkryds, hvor man ALTID skal kontrollere sin modstander, før man går på lænseben og i mål.

Men Luna Rossa fik deres venstre side, og dermed skubbede de Peter Burling og Team New Zealand ud på højre side, hvor de heldigt fik et fordelagtigt vindskift. 

De må græmme sig på Luna Rossa, som sandsynligvis bruger op mod en milliard kroner og dernæst lader en fleetsejler beslutte, at de skal slippe kiwierne på sidste opkryds. Dybt pinligt. 

Det er i øvrigt anden gang, at Luna Rossa slipper kiwierne på et opkryds og mister de hurtigere new zealændere, man netop skal gå i infight med, da de ikke viser noget overskud i båd-mod-båd-duellerne.

Følg sejladserne her: www.americascup.com/how-to-watch

Motor
content-loader
content-loader
content-loader