Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ung mand sejlede igen over 5 knob, det kostede 5.000 kr. i en ny bøde i Svendborgsund. Arkivfoto: Troels Lykke

Ung mand sejlede for stærkt to gange og fik 2 x 5.000 kr. i bøde - ukvemsord lød mod politiets søpatrulje

Det blev til 18 sigtelser til forskellige sejlere, da Fyns Politi var på søkontrol i Svendborgsund i sidste uge. Særligt én sag stak ud, da en ung mand blev fanget af patruljens drone, der kunne konstatere, at han sejlede med en hastighed over de tilladte fem knob.

Af Troels Lykke |

De 18 sigtelser handler blandt andet om hastighed, manglende ansvarsforsikring og manglende speedbådscertifikat, fortæller Fyns Politi i en pressemeddelse.

Særligt én sag stak ud. Den drejer sig om en ung mand, som blev fanget af patruljens drone, der kunne konstatere, at han sejlede med en hastighed over de tilladte fem knob.

2 x 5.000 kr. i bøde

Patruljen fik fat i den unge mand, som måtte modtage en bøde på 5000 kroner for hastighedsforseelsen.

Det var borgeren dog ikke tilfredsmed, og han endte med at sende en sending ukvemsord afsted mod søpatruljen, der så også kunne sigte manden for straffelovens §121 (fornærmende tiltale af nogen i offentlig tjeneste).

Så skulle man tro, at sagen sluttede der, men blot få minutter efter den sigtelse, kunne dronen igen konstatere, at manden sejlede for hurtigt. Hermed gjorde han sig fortjent til at inkassere fartbøde nummer to, som, fordi det nu var en andengangsforseelse, var på 10.000 kroner.

Sjældent sejlere er så uvillige

Politikommissær Henrik Strauss, der var en del af patruljen i Svendborgsund fortæller, at det trods alt er sjældent at møde sejlere, der er så uvillige til at følge loven, og at de fleste egentlig bliver glade for den vejledning, som patruljen også giver, når de er ude.      

Udover søkontrol i Svendborgsund har Fyns Politi også udført søkontrol ved Middelfart i den forgange uge.

Ved søkontrollerne, eksempelvis i Svendborgsund, ved Middelfart, ved Kerteminde eller ved Nyborg, benyttes der oftest både gummibåd og drone. Det kan også ske, at politiet er ude med andre myndigheder som for eksempel SKAT eller Søfartsstyrelsen. 

Fyns Politi foretager jævnligt søkontrol – særligt i sommerhalvåret - for at sikre tryghed og sikkerhed blandt de mange, der færdes på havet enten som svømmere, på paddle-boards, i sejlbåde, speedbåde og meget andet.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader