Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Torqeedo lancerer cruise-motorer med 50 % mere power til påhængs- og podmotorer

Tyske Torqeedo har i fobindelse med METS i Amsterdam præsenteret en komplet produktlinjeopgradering af cruise-motorerne, som er de absolut mest udbredte el-motorer på verdensplan og i Danmark.

Af Troels Lykke |

Den  nye cruise-serie består af 3 kW, 6 kW og 12 kW påhængs- og pod-motorer.

- Cruise-motorerne er et meget udbredt og gennemprøvet system. Siden 2012 har jeg solgt rigtig mange af deres påhængsmotorer, og siden de i 2017 også lancerede den samme motor som pod-løsninger til at montere under skroget på sejlbåde, er der kommet endnu mere fart på salget, fortæller Henry Thomsen fra firmaet Solbaaden.dk i Aarhus, der sælger Torqeedos produkter i Danmark.

For sejlbåde op til 12 tons

Med den nye serie opgraderes alle modeller. 2 kW bliver til 3 kW, 6 kW erstatter 4 kW og 10 kW flagskibet opgraderes til 12 kW. Men mere kraft betyder ikke mere vægt - cruise-motorerne er stadig de letteste elektriske påhængsmotorer i deres effektklasser. 

De nye motorer har samtidig et fuldstændigt omarbejdet elektrisk design med forbedret køling, en endnu mere robust aluminiumspylon med integreret finne, ultra-støjsvage gear og forbedret styrepindsfunktionalitet. 

- Med opgraderingen dækker serien fremdriftsbehovet for sejlbåde helt op til 12 tons, påpeger Henry Thomsen fra Solbaaden.dk.

Opdaterede motorer

Den nye Cruise 12.0 er velegnet til deplacementbåde op til 12 tons eller små, planende både. Cruise 12.0 påhængsmotoren vejer blot 60 kg, mens Fixed Pod-versionen tipper vægten til blot 34 kg. Begge drev leverer enestående fremdrift svarende til en forbrændingsmotor på 25 HK.

Den redesignede 9,9 hestekræfter-ækvivalente Cruise 6.0 driver nemt sejlbåde på op til 5 tons eller letvægtsplanende RIB'er. Et komplet Cruise 6.0påhængssystem vejer mindre end 70 kg, inklusiv batteri og gashåndtag.  

Endvidere er Cruise 3.0 et overkommeligt prissat 6 hestekræfter-ækvivalent motorsystem til sejlbåde op til 30 fod eller deplacementskrog op til 3 tons. Cruise 3.0 kører på 24V mens de to store modeller kører 48V. 

- Vi har på forhånd stor efterspørgsel på de nye cruise-motorer. Og med erfaringerne fra leveringsproblemerne i år kan jeg kun anbefale, at man bestiller sin nye motor i god tid, understreger Henry Thomsen.

Priser:
Torqeedo Cruise 3.0 - podmotor eller påhængsmotor uanset benlængde og styring: 26.499,00 kr.

Torqeedo Cruise 6.0 - podmotor eller påhængsmotor uanset benlængde og styring: 32.899,00 kr.

Torqeedo Cruise 12.0 - podmotor eller påhængsmotor uanset benlængde og styring: 62.499,00 kr.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader