Gå til hoved-indhold
Udstyr
Selv dygtige sejlere kan tage en ufrivillig badetur. Foto: Sara Sulkjær

En badestige kan redde liv - her er tre slags

Efter en tur i baljen har selv atletiske sejlere vanskeligt ved at kravle ombord på båden uden en badestige. Se her tre slags, der kan bruges ved mand-over-bord, men som også kan skabe glæde på varme sommerdage.

Af Sara Sulkjær |

"Plaaask!"

På få sekunder brydes den idylliske ro, der hersker, når sejlene med vindens kraft sagte driver båden afsted. Et besætningsmedlem er faldet overbord. Selvom solen kærtegner skipperen i cockpittet, og vinden med blide strøg spiller i den ellers sparsomme hårpragt, kan mand-over-bord-scenariet få alvorlige konsekvenser.

For er bådens hæk ikke udsmykket med en badestige, kan det i selv stille vejr være uhyre vanskeligt at komme ombord. I samarbejde med Biltema viser Minbaad.dk derfor tre stiger, der kan blive en afgørende livshjælp, hvis uheldet er ude.

Bærbar stige - 289,00 kr. 

En sammenklappelig stige med tre skridsikre trin i plast, der let stuves væk. Stigen er fremstillet i aluminium og monteres på bådens rælling.

Den 88 centimeter lange stige kan bære op til 120 kg, mens bøjen har en indvendig diameter på 20 centimeter.

Køb produktet for 289,00 kr. hos Biltema her.

----------

Klippestige - 329,00 kr.

Stigen er primært designet til badning og klatring på klipper, men kan også anvendes som en nødstige på båden, hvis en sejler falder overbord.

Med en samlet længde på 2,28 meter har stigen otte trin, der maksimalt kan bære 200 kg.

Køb produktet for 329,00 kr. hos Biltema her.

----------

Teleskopisk stige - 669,00 kr.

Stige af rustfrist og syrefast stål til montering på bådens hæk. Tre flade, plastbeklædte trin og et rundt trin øverst i rammen udgør den fundamentale del af stigens design.

Badestigen har endvidere en maksimal belastning på 500 kg, mens længden sammenfoldet lyder på 425 mm. Helt udfoldet rammer stigen en længde på 900 mm. Klips og velcrolukning til sikker fastgørelse af stigen medfølger.

Køb produktet for 669,00 kr. hos Biltema her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader