Gå til hoved-indhold
Udstyr
Fugleskræmmere fås med vidt forskellige udtryk. Foto: Watski / Biltema

Måger elsker havnelivet - hold dem væk med en fugleskræmmer

Det er ikke kun sejlerne, der tilbringer tid på havnen. Også havfuglene er hyppige gæster, hvilket ikke sjældent ses på bådens dæk, cockpit og kaleche. Med en fugleskræmmer ombord tvinges fuglene - og ikke mindst deres efterladenskaber - på afstand.

Af Sara Sulkjær |

Det er et smukt syn, når de hvide havfugle lader sig svæve med vinden. Knap så smukt er det til gengæld, når fuglene lader deres efterladenskaber ramme bådens dæk eller kaleche. Ikke blot forringer det bådens ydre, der er ligeledes risiko for, at klatterne ætser det underlag, hvorpå de lander.

At holde fuglene på afstand behøver dog hverken være vanskeligt eller at koste unødigt på bankkontoen. Et produkt til blot 65,00 kroner hører således til blandt de tre fugleskræmmere, som Motorbadsnyt.dk har fundet frem til i samarbejde med Watski og Biltema. Tjek dem herunder:

Slange - 65,00 kr.

En letanvendelig fugleskræmmer, der ikke kræver montering. Slangen placeres på en synlig plads ombord, hvorefter fugle vil holde sig på afstand.

Slangen er fremstillet i gummi og har en længde på 105 centimeter.

Produktet kan købes hos Watski.dk her.

----------

Fugleskræmsel - 169,00 kr. 

En fugleskræmmer, der ikke blot kan anvendes på båden, men også på havnebroen og på molen. Fugleskræmslet har silhuet af en rovfugl og er produceret i nylon med en stærk ramme af glasfiberstænger og forstærkede sømme. 

Med målene 120 x 60 centimeter må skræmmeren påregnes en smule plads.

Produktet kan købes hos Biltema her.

----------

Scaregull - 585,00 kr.

Den effektive fugleskræmmer udnytter vindens krafter, idet den let drives rundt af vinden, hvorefter propellen vil holde fugle på afstand. 

Flere forskellige typer fæste og skruer fås til denne skræmmer, således at den kan monteres på såvel ruf som targabøjler og lignende. Med et standard-fæste måler skræmmeren 152 centimeter i diameter. 

Produktet kan købes hos Watski.dk her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader