Gå til hoved-indhold
Havne
Sublifts 40-tons udgave på arbejde. Foto: MarinaNews

Kran, traktor og trailer i ét - selvkørende bådvogn til svenske priser vinder frem

Ti danske havne har allerede taget Subliften til sig. En svenskbygget lift, der bryster sig af at være designet i Volvokvalitet til svenske priser.

Af Sara Sulkjær |

I det seneste år har svenske Swedeship solgt ti Sublifts til europæiske lande.

- Vi er stolte af salget under pandamien. Ikke mindst er vi glade for vore kunders tålmodighed for hele forsyningslinjen har været påvirket af covid 19, forklarer salgschef Peter Hartzell fra Swedeship. -

Køb for én million

Sublift betjenes af en person med en trådløs fjernbetjening. Det er derfor en alt-i-én-løsning, der giver lave investeringsomkostninger.

- Der er ikke mange, som tror, at man kan købe en Sublift for godt en million danske kroner, fortæller Peter Hartzell fra Swedeship.

En Sublift kan for eksempel spænde over en bådtrailer eller en lastbil. Det giver en ef- fektiv bådhåndtering.
Liften er udviklet sammen med den svenske flåde med det formål, at skabe en hurtig og robust vogn til bådoptag- ning.

Bygget til havvand

Subliften er bygget til saltvand og kan holde til det våde miljø. I Danmark kører Sublift indtil videre på Marina Minde, Frederiksvæk Havn og Fredericia Lystbådehavn.

- Vi overtog Subliften sammen med lystbådehavnen i 2014. Vores kunder er meget glade for, at vi bruger Subliften, da den er mere skånsom for båden end en lastbilkran, når den skal tages op og sættes i vandet. Vi har kunder, der kommer sejlende hertil fra andre havne for at blive taget op og sat i vandet med vores Sublift, forklarer Kenneth Frederiksen fra ADP A/S, som driver havnen i Fredericia.

Subliften har en kapacitet fra 12 til 90 tons og koster fra 1.106.000 til 3.882.000 danske kroner foruden levering. For pengene får man en kran, trailer og traktor i ét, som kan manøvreres i haller og på begrænset plads.

Priser

Sublift 12 t - 1.106.000,00 kr.

Sublift 25 t - 1.417.000,00 kr.

Sublift 40 t - 1.977.000,00 kr.

Sublift 50 t - 2.307.000,00 kr.

Sublift 90 t - 3.882.000,00 kr.

Artiklen blev i første omgang bragt i MarinaNews' sommeravis. Læs hele avisen her.

Kilde: MarinaNews

Motor
content-loader
content-loader
content-loader