Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Søredningen fandt sted lørdag middag. Foto: Flotille 368 Køge / Facebook

Delvist sunket pram reddet nær Køge Marina

De frivillige kræfter kom atter sejlere til undsætning. Efter en hurtig eftersøgning efter nødstedte hjalp Marinehjemmeværnets reddere kajakroere med at bringe jagtpram sikkert i havn.

Af Sara Sulkjær |

Lørdag den 20. februar går alarmen hos Marinehjemmeværnets flotille 368 i Køge.

En pram er ved at synke ud for Køge Marina, oplyser Joint Rescue Coordination Center (JRCC), der er ansvarlig for søredningen i Danmark. 

- En eftersøgning af eventuelt nødlidende skulle etableres, og prammen skulle gerne bringes i havn, forklarer Marinehjemmeværnet på Facebook.

Kajakroere i forgæves forsøg

Det lykkes hurtigt kaptajnløjtnant Per Bach Lauritsen at samle en gummibådsbesætning, hvorefter kursen kan sættes fra havnen til marinaen. Her finder man den forulykkede jagtpram ud for indsejlingen. 

- Jagtprammen var omgivet af et antal kajakroere, der forgæves havde forsøgt at vende den halvt sunkne pram, beretter de frivillige reddere fra Marinehjemmeværnet.

Efter en hurtig søgning efter potentielt forulykkede personer i det omkringliggende farvand tager Marinehjemmeværnet del i arebjdet med at vende jagtprammen og den videre bugsering af prammen til Køge Marina.

Kilde: Marinehjemmeværnet

Motor
content-loader
content-loader
content-loader