Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom (på billedet) skal ikke i aktion før OL på F50eren. Første stævne på Bermuda, fra 24. april, skal 49er-sejleren Katja Salskov-Iversen deltage i. Foto: Brian Carlin/Rockwool

Rindom klar til 50 knob på F50'er

- Jeg har heldigvis en stejl læringskurve, for der er mange ting, jeg skal lære. Det er en ret fed følelse pludselig at få en masse aha-oplevelser, og det er udfordrende at skulle være en del af et hold, når jeg er vant til at være alene i båden, siger Anne-Marie Rindom til DR.

Af Troels Lykke |

29-årige Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom og 26-årige 49erFXer Katja Salskov-Iversen er valgt ud af en håndfuld kandidater efter at have deltaget i en træningslejr i Frankrig.

Det er den internationale organisation bag SailGP, der har besluttet, at alle otte hold skal have mindst én kvinde med fra sæsonen 2022.

- Det glæder mig helt vildt, at man har taget det valg. Ét af mine mål er at være rollemodel for de unge piger, der har brug for én at spejle sig i, så de også kan gå og drømme om at rejse verden rundt og vinde medajler, siger Anne-Marie Rindom til DR Sporten.

Hun er født og opvokset i Horsens, hvor hun selv mærkede betydningen af at have kvindelige sejlere at se op til, da hun første gang satte sig i en laserjolle for omkring 12 år siden.

Maiken Schütt var forbilledet

I Horsens Sejlklub havde de nemlig et ungt talent i Maiken Schütt, som på mange måder banen vejen for Anne-Marie Rindom.

De har allesammen på forskellig vis betydet meget for mig og min udvikling.

Senere lærte Anne-Marie en anden kvindelig sejler at kende, som hun i dag faktisk næsten er i familie med. Signe Livbjerg snuppede en bronzemedalje med hjem fra OL i Athen, Grækenland, i 2004, mens den kun 13-årige Anne-Marie selv var til sit første europamesterskab for optimistjoller.

Det var hun sammen med Signe Livbjergs lillesøster, der i dag er kæreste med Anne-Maries storebror.

Forvirret?

- Ha ha. Ja, det er lidt sjovt, hvordan tingene hænger sammen på den måde. De har allesammen på forskellig vis betydet meget for mig og min udvikling, og derfor vil jeg gerne være én af dem, der giver noget videre til andre, siger Anne-Marie Rindom.

Verdens bedste i 2019

Og der er nok at se op til for de unge talenter rundt omkring i de danske sejlsportsklubber.

Ligesom tusindvis af andre atleter går hun stadig rundt i uvished, men træningen fortsætter selvfølgelig, og lige nu er hun i træningslejr på Lanzarote.

Hun understreger, at hun har masser af energi - selv efter at have været syg med covid-19, men hun har tidligere luftet tanken om at prioritere at få skabt en familie og færdiggjort sin uddannelse på universitetet, hvor hun læser idræt i Aarhus.

Derfor er hendes skifte - supplement, om man vil - ved at sejle med mændene i F50-klassen en måde at blive ved med at sejle på absolut topplan.

Og så er det bare en kæmpe udfordring for en rutineret sportsudøver at starte forfra med noget nyt, der trods alt minder om det gamle.

- Jeg har heldigvis en stejl læringskurve, for der er mange ting, jeg skal lære. Det er en ret fed følelse pludselig at få en masse aha-oplevelser, og det er udfordrende at skulle være en del af et hold, når jeg er vant til at være alene i båden.

Senere i år er holdet på hjemmebane i Aarhus, når der afvikles Denmark Grand Prix den 20. og 21. august.

GRAND PRIX'ER I 2021

Hamilton, Bermuda, 24.-25. april.

Taranto, Italien, 5.-6. juni.

Plymouth, England, 17.-18. juli.

Aarhus, Danmark, 20.-21. august.

Saint-Tropez, Frankrig, 11.-12. september.

Andalusien/Cadiz, Spanien, 9.-10. oktober.

Christchurch, New Zealand, 29.-30. januar.

San Francisco, USA, 26.-27. marts.

Kilde: Sailgp.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader