Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danske Thomas Veber, der bor i Sverige, vil sejle til Middelhavet i denne Terhi 520HT med 70 hk bagpå. Foto: Thomas Veber

Langtursforfatter Veber vil sejle til Middelhavet i 17 fods halvåben motorbåd

Tillad mig at præsentere ekspeditionsbåden: En halv-åben Terhi 520HT fra en gang i 70’erne. Den er i en fræk orange farve og udrustet med en 70 hk. påhængsmotor fra 90’erne.

Af Troels Lykke |

En halv-åben Terhi 520HT fra en gang i 70’erne. Den er i en fræk orange farve og udrustet med en 70 hk. påhængsmotor fra 90’erne. Nej, det er måske ikke den perfekte båd at sejle til Middelhavet i.

Den perfekte båd er vores sejlbåd Anna Lisa, som vi sidste år skulle have sejlet gennem floder og kanaler fra Middelhavet og hjem, skriver Thomas Veber på sin hjemmeside. Som så meget andet sidste år blev den tur ikke som håbet, og det blev i stedet til en lidt anderledes havsejlads (det fortæller jeg om i Udfordringen).

Men i stedet for at pive over det, som ikke blev til noget, har jeg nu anskaffet ekspeditionsbåden “Mini Lisa”. Nogle gange skal man bare holde op med at drømme og i stedet tage action.

Back to basics

I ekspeditionsbåden skal jeg sejle ned gennem Europas floder og kanaler for til sidst at komme ud i Middelhavet ved Port St. Louis, ikke så langt fra Marseille. Altsammen for at researche til flere bøger om kanalsejlads.

Kan man virkelig sejle hele vejen til Middelhavet i noget, som i bedste fald kan sammenlignes med et flydende telt?

Jeg er virkelig glad for vores Bavaria 36, som har stort set alt i komfort. En sejlbåd, som netop har sejlet os sikkert den modsatte vej – fra Middelhavet og hjem rundt om Europa via Atlanten. Nu skal jeg sejle igennem Europa, og det er lidt back to basics.

To 10-liters dunke, ét blus, ingen vask og varme

Vandtanken er to 10-liters dunke, komfuret har kun ét blus, og det stuves væk, når det ikke bruges. Der er ingen vask, ingen varme, intet kompliceret elsystem og toilettet er i land. Der er stort set ingenting, ud over motoren, som kan gå i stykker, skriver Thomas Veber blandt andet. 

Følg langturssejlerens projekt på Instagram. Foruden nogle bøger kommer der sandsynligvis en film eller to på YouTube.

Kilde: www.thomasveber.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader