Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Hop i havet 95 steder i Danmark for beskyttelse af vores hav

Søndag den 22. august var der Danmark rundt “Hop i Havet”-events, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. “Hop i havet” handler dels om at sætte fokus på nødvendigheden af, at vi passer på vores hav.

Af Cille Rosentoft |

“Hop i havet” handler dels om at sætte fokus på nødvendigheden af, at vi passer på vores hav og om at vise politikerne, at der skal handles nu.

Sådan sagde arrangøren Kim Hody til arrangementet i Svanemøllehavnen.

Solen var heldigvis fremme, og selvom alle var opmærksomme på, at vandtemperaturen var faldet den sidste tid, var der enighed om, at der skulle hoppes i klokken 12.

Hop i havet klokken 12

Først indledtes arrangementet dog med en tale af Kim Hody om vores alles hav og nødvendigheden af, at vi handler nu. Derefter tog formand for Sundet, Ole Brandt over og fortalte om den store forandring, som havnen står over for de næste mange år.

I Svanemøllehavnen var der både mulighed for at sejle kajak, låne paddleboards og hoppe i havet sammen med de andre deltagere på slaget 12. De omkring 45 mennesker, der var mødt op, havde mulighed for at låne både våddragter og svømmeveste. Dansk Sejlunion havde nemlig stillet én af deres vogne med udstyr til rådighed.

Der blev sejlet kajak, stået på SUP, hoppet, faldet i vandet og snakket en masse. Både børn og voksne nød de mange tilbud.

Klokken 12 var der nedtælling, og under skrig og hvin hoppede en stor gruppe mennesker i havet på samme tid, som alle de andre deltagere i de 95 “Hop i havet”-arrangementer, der foregik landet over.

Green Kayak - betal med din tid

Arrangøren bag “Hop i havet” i Svanemøllehavnen, Kim Hody var meget tilfreds med arrangementet og opbakningen og fik også i sin tale fortalt om Green Kayak. Der er mulighed for at låne en Green Kayak i Svanemøllehavnen.

Konceptet er helt enkelt: Du låner en kajak, og mens du sejler rundt i den, samler du det skrald op, som du støder på. Derefter vejer du det og indrapporterer det til GreenKayak. Du lejer med andre ord en kajak og betaler med din tid.

Efter et par timer med vandleg, kaffe og is til børnene blev udstyr samlet sammen, og vognen fra Dansk Sejlunion gjort klar til aflevering. Du kan følge med i, hvordan de mange arrangementer i Danmark gik på hopihavet.dk.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader