Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Virksomheden opdagede en malwareindtrængning i løbet af natten til den 18. februar til den 19. februar og afbrød sine interne informationssystemer for at forhindre en yderligere spredning. Foto: Troels Lykke

En af verdens største lystbådeproducenter Beneteau må nedsætte produktion efter cyberangreb

Men cyberangrebet på Beneteau-koncernen vil ikke få de store konsekvenser. - Vi vil muligvis se forsinkelse af levering af både på en uges tid, siger den danske importør Jakob Sørensen fra Risbjerg.

Af Troels Lykke |

Den franske bådproducent Beneteau Group fortalte i denne uge, at den vil bremse eller stoppe noget af sin produktion efter et cyberangreb, skriver Bloomberg.com.

Virksomheden opdagede en malwareindtrængning i løbet af natten mellem den 18. og 19. februar og afbrød sine interne informationssystemer for at forhindre en yderligere spredning.

Implementeringen af ​​sikkerhedskopieringssystemer gør det dog muligt igen at starte Beneteaus aktiviteter, mens produktionen på nogle af dens enheder, især i Frankrig, var nødt til at bremse eller stoppe få dage dage.

- Ved siden af ​​dette vil undersøgelser fortsætte med at gå videre med henblik på fuldt ud at gendanne alle gruppens systemer, lyder det fra Beneteau Gruppen.

En uges forsinkelse på visse bådtyper

Den danske importør, Jakob Sørensen fra Risbjerg ved Silkeborg, fortæller, at cyperangrebet gør begrænset skade i forhold til levering af både til Danmark.

- Det interne intranet hos Beneteau har været nede nogle dage, men jeg har talt med Beneteau i dag, og de regner med, at de får styr det, siger Jakob Sørensen til Minbaad.dk og fortsætter:

- Men nogle både kan måske blive forsinket en uge eller halvanden for visse modeller, hvis man er uheldig.

Indtjening dækket af forsikring

Virkningen på selskabets indtjening vil blive dækket af koncernens forsikringspolice, ifølge erklæringen. Yderligere oplysninger vil blive givet, når Beneteau offentliggør sit helårsresultat den 25. februar.

Sidste uge annoncerede den franske præsident Emmanuel Macron en plan om at styrke landets forsvar, efter at to franske hospitaler blev angrebet for løsepenge.

Tidligere advarede det franske cybersikkerhedsbureau ANSSI om, at et lignende angreb, der blev brugt af russiske militære hackere, har trængt ind i virksomheder, der bruger Centreon-software i tre år, mellem 2017 og 2020.

Kilde: Bloomberg.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader