Gå til hoved-indhold
Store både
Store både

Suezkanalen er fri igen - Google fejrer med sjov grafik

Sejlende fragtskibe dukker op, når 'Ever Given' indtastes i Googles søgefelt. Efter at have blokeret den trafikerede Suezkanal i en uge er det 400 meter skib atter frit.

Af Sara Sulkjær |

Som perler på snor sejler fartøjer, ifølge MarineTraffic, onsdag morgen gennem Suezkanalen, efter at det japansk ejede Ever Given tirsdag kom fri af grunden efter i en uge at have blokeret den stærkt trafikerede gennemsejlning mellem Europa og Asien.

En længeventet opdatering, som også søge-giganten Google fejrer. En hurtig søgning på 'Ever Given' får således flere sejlende fragtskibe til at dukke op under søgefeltet - prøv selv her.

Langt fra normalt endnu

Blokeringen satte i en uge store dele af verdenshandlen på standby, alt imens gravemaskiner og slæbebåde ihædigt forsøgte at skubbe det 400 meter lange skib fri.

27.000 kubikmeter sand er fjernet undervejs for at skabe plads for skibets stævn, der tirsdag morgen endelig lod sig rokke:

- Selv om det er glædeligt, at der nu åbnes op for trafik gennem Suezkanalen igen, så vil der gå uger, før hele transportkæden er tilbage på normalen, påpeger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier, overfor TV 2

Flere sejler vest om Afrika

De første blandt de 300 skibe, der tirsdag lå i kø udenfor kanalen, har nu atter startet motorerne og bevæger sig gennem kanalen. 

Alt imens bevæger flere af deres kollegaer sig den omkring ti dage længere tur vest om Afrika, da det længe var uvist, hvornår det atter ville være muligt at gennemsejle kanalen.

Se billeder af en flydende Ever Given i en video fra The Telegraph øverst i artiklen. 

Kilde: TV 2

Motor
content-loader
content-loader
content-loader