Gå til hoved-indhold
Havne
Som pladsejer i Sundby-Hvorup er man forpligtet til at tage del i havnefællesskabet, herunder også i vedligeholdet af områdets faciliteter. Foto: Niels Andersen
Havne
De yngre sejlere kan blandt andet kaste sig over fiskeriet på havnens frie broer. Foto: Niels Andersen
Havne
Niels Andersen, som i dag nyder tilværelsen som pensionist, har tidligere arbejdet på boreplatforme i Nordsøen. Foto: Privatfoto

Sommerhavne: I Sundby-Hvorup inviteres gæstesejlerne på fællesmiddag

Sejlermiljøet lever i bedste velgående i den nordlige Limfjord, hvor en rolig og imødekommende atmosfære lokker. Trimaran 46-sejler Niels Andersen fortæller om den oversete privathavn.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang går turen til Limfjorden, hvor 67-årige Niels Andersen fra Løgstør gerne sejler tursejlads til Sundby-Hvorup med kæresten.

Niels Andersen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Det må være den ofte oversete Sundby-Hvorup i Limfjorden. Der kommer ikke så mange gæstesejlere, da man ikke umiddelbart ser havnen, som ligger i en gammel lergrav og derfor er gemt inde i et hul. 

- Har man først fundet havnen, sejler man til gengæld gerne dertil igen. Her er så hyggeligt, og alt er ordentligt og pænt, da bådejerne hver mandag mødes for at holde faciliteterne ved lige. 

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Den er forholdsvis lille med 88 bådpladser, og derfor hersker en særlig rolig og fredfyldt stemning. Alting er meget nede på jorden, og man føler sig virkelig velkommen.

- Én dag i ugen sejler de lokale aftenkapsejlads, mens deres hustruer står for at forberede en lækker fællesmiddag, som de spiser sammen efter endt sejlads. Her kommer de lokale også forbi gæstesejlerne for at invitere dem med til måltidet. På den måde falder man hurtigt i snak med nogle nye og får delt gode røverhistorier.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Sundby-Hvorup?

- Da havnen primært er omgivet af natur, og ikke læner sig op ad en by som flertallet, findes ikke de store attraktioner. Et besøg på det lokale oldtidscenter, Lindholm Høje, er dog en mulighed.

- I juniorafdelingen har de desuden et skur med kajakker, som man frit kan låne, hvis man husker at spørge først. Samtidig ligger busstoppestedet, der blandt andet kan bringe dig til Aalborg, blot ti minutter fra havnen.

Hvis noget skulle forbedres i Sundby-Hvorup, hvad skulle det så være?

- Eneste minus ved havnen er motorvejen, som løber 200 meter derfra. Selvfølgelig kan man ikke undgå at høre den, men bor man til dagligt i en storby, tvivler jeg egentlig på, at man vil lægge mærke til støjen.

- Ellers er havnen, selvom den er fra 60’erne, løbende vedligeholdt. Her er blandt andet et stort, femten år gammelt klubhus med fine toilet- og badefaciliteter, køkken samt en stor terrasse med grill til fri afbenyttelse. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Selvom faciliteterne ikke er spritnye, og de lokale selv står for rengøringen flere steder, synes jeg egentlig, at det er okay. Vi har kun været i enkelte havne, der har været decideret dårlige. 

- Det mest kedelige sted i den forbindelse er uden tvivl den nye havn i Fredericia. De har fantastiske faciliteter, men det er forfærdeligt at være der. Der er intet miljø, og de få mennesker, der er på havnen, sidder i deres egne både og kigger. 

Om Sundby-Hvorup Havn: 

Havnepladser: 88

Faciliteter: Toilet og bad, legeplads, klubhus, cykeludlejning m.v.

Frihavn: Ja

Havnetakster: 130,00 kr. (Frihavn: 40,00 kr.) (2019-priser)

Hjemmeside: www.shs-sejlklub.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'. Artikel er tidligere bragt

Motor
content-loader
content-loader
content-loader