Gå til hoved-indhold
Store både
Skroget til den nye trawler skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland. Foto: Karstensens Skibsværft

Skagen-værft modtager ordre på 340 millioner kroner

En 88 meter lang trawler sætter i januar 2024 kurs mod Færøerne. Kontrakten er den største, Karstensens Skibsværft til dato har indgået.

Af Sara Sulkjær |

Et topmoderne fartøj med det nyeste indenfor maskineri, udstyr og udrustning. Der bliver ikke sparet på noget, når Karstensens Skibsvært i Skagen om to år skal levere en fisketrawler til rederiet Krossbrekka P/F fra Gøtu på Færøerne.

Nybygningen på omkring 340 millioner kroner er den dyreste, som virksomheden hidtil har haft i ordrebogen. Det fortæller skibsværftet selv på sin hjemmeside.

Et rederi i front

Med den 88 meter lange trawler drømmer det færøske rederi om at udvide sin i forvejen førende position på Færørerne og i Nordatlanten indenfor pelagisk fiskeri, heriblandt blåhvilling, sild, makrel og lodde. 

- Karstensens Skibsværft er ydmyge og glade for den loyalitet og tillid, som Varðin udviser ved at kontrahere dette skib i Skagen, understreger det danske værft og fortsætter:

- Det er en stor glæde for værftet igen at få lov til at arbejde sammen med dette fremsynede og innovative rederi, som har været et af de absolut førende på Færøerne og hele Nordatlanten igennem mange år.

Den anden nybygning

Også i 2010 fik Skagen-værftet mulighed for at levere et fartøj til det færøske rederi, ligesom en række renoveringsopgaver er udført af værftet på Danmarks nordspids. Et samarbejde, der udbygges yderligere med den nye bestilling:

- Projektet i sin helhed er blevet til i et meget nært og intenst samarbejde mellem rederi og værft. Rederiet og værftets rådgivere og bankforbindelser har også bidraget gunstigt til en effektiv beslutningsproces, understreger Karstensens Skibsværft.

Fartøjets hoveddimensioner:

​Længde, overalt​: 88,00 m
​Bredde, moulded​: 16,50 / 17,50 m
​Dybde, 2.dæk​: 8,85 m

Øvrige tekniske data:
​Sidepropellere​: Brunvoll, 1400 kW
​Nedsænkbar kombi-thruster​: Brunvoll, 1479 kW
​RSW-anlæg​: 3 x 1100 kW + 80 kW​

Kilde: Karstensens Skibsværft

Motor
content-loader
content-loader
content-loader