Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fire gange tidligere har The Tall Ships Races lagt vejen forbi Esbjerg. Foto: The Tall Ships Races
Kort Nyt
Fire gange tidligere har The Tall Ships Races lagt vejen forbi Esbjerg. Foto: The Tall Ships Races

Stor sejlerfest venter: Torsdag skydes The Tall Ships Races i gang - vær med i Esbjerg og Aalborg

En folkefest af de helt store er på programmet. Torsdag til søndag byder Esbjerg nogle af verdens flotteste sejlskibe velkomne, mens Aalborg sidst i juli afslutter festen med Danmarks største fyrværkeri.

Af Sara Sulkjær |

Danmarks største maritime folkefest. Sådan ynder arrangørerne at benævne det populære The Tall Ships Races, der i år samler verdens største sejlskibe til kapsejlads fra Danmark til Holland, Belgien og retur.

Over 40 skibe forventes til start - ni af dem med Dannebrog på hækken, heriblandt Skoleskibet Georg Stage.

Storstilet åbningsceremoni

Det er Esbjerg, der for femte gang får æren af at agere startby. I dag, torsdag den 7. juli starter festlighederne i den jyske havneby, hvor en storstilet åbningsceremoni løber af stablen.

I kølvandet følger et par intense dage med spændende besøg på sejlskibene, alt imens musikken fra flere forskellige scener fylder havnen.

Hoppepude, klatrevæg og en række andre aktiviteter er søsat for de yngste gæster, der kan lade sig udfordre på land, mens forældrene kigger nærmere på de smukke sejlskibe.

Farvel til Esbjerg - hej til Aalborg

Fire dage senere, søndag den 10. juli, er festen forbi. Klokken 13 begynder skibene at stævne ud:

- Her begynder den traditionelle paradesejlads, Parade of Sail. Én efter én vil skibene forlade kajen i Dokhavnen og Trafikhavnen for at stævne ud. Nogle af besætningerne vil endda være i masterne, når der vinkes farvel til Esbjerg, forklarer arrangørerne på eventens hjemmeside.

Kursen sættes mod Harlingen i Holland, hvorefter belgiske Antwerpen venter, inden skibene igen kaster fortøjningerne og vender stævnen mod Danmark og Aalborg den 25. juli.

En Danmarksrekord

I den nordjyske hovedstad afrundes kapsejladsen med et brag af en fest. Himlen over Limfjorden bades i farver, når kapsejladsen sætter rekord for Danmarks største festfyrværkeri:

- De aalborgensiske festligheder har førhen sat Danmarksrekord med det store fyrværkeri som kulmination på værtskabet i 2019, og dette års værtskab er ingen undtagelse, lover aalborgenserne og uddyber:

- Når Aalborg for sjette gang er vært for den store internationale kapsejlads for sejlskibe, er der allerede nu planlagt et endnu større og flottere fyrværkeri som afslutning på eventet.

Du kan læse mere om festlighederne i Aalborg her. Se også programmet for The Tall Ships Races i Esbjerg her.

Kilder: The Tall Ships Races Esbjerg og Aalborg

Motor
content-loader
content-loader
content-loader