Molich-klubben vælger Hesselø Rundt som stævneformat
Da ikke alle er til flere dages hard-core op-ned baner, har Molich-klubben i flere år holdt deres klassemesterskab med en distancesejlads den ene dag og en række op-ned sejladser den næste. I år er sker det i forlængelse af Lynæs- og Hundested sejlklubbernes ”Hesselø Rundt”.
”Med det format kan førstedagens distancesejlads bruges til at ”banke lidt rust” på samarbejdet men man kan også vise at kapsejlads vindes på andet end fart…. Nemlig med god navigation” fortæller klubbens nye formand Søren Moesgård.
I år er konceptet lagt i forlængelse af Lynæs- og Hundested sejlklubbernes distance sejlads ”Hesselø Rundt”.
På den måde kan alle deltagere være med på det niveau man ønsker. Nok vinder man ikke klassemesterskabet ved kun at deltage i Hesselø Rundt alene, men man får en god chance for at vise sit værd både blandt klassens egen både men også bland alle de øvrige deltagere i Hessel Ø Rundt sejladsen, lyder det i en pressemeddelelse fra Molich-Klubben.
Poul Molich byggede både i Hundested
Søren Moesgård
”Vi er i øvrigt glade for at kunne afholde vores stævne ved Hundested. Det var som bekendt hér Poul Molich byggede de mange både fra hans værft yderst på Nordre Beddings vej. Hele 16 gange har klubben holdt vores stævne her, så vi føler alle lidt at det er en fælles hjemmebane. Og Lynæs Sejlklub vil udlægge en op/ned bane til os inde i Isefjorden. Så farvandet er perfekt for en klasse som vores.”
33 sømil Hesselø Rundt
Hesselø Rundt sejladsen på 33 sømil fra Hundested har tidligere været en stor og traditionsrig sejlads, som efter nogle års pause blev startet op igen i 2015.
Man kan deltage både med og uden DH-målerbrev eller efter Tur-Lys og fristen er sat til 20/august. Der kan læse mere om sejladsen på Lynæs Sejlklubs hjemmeside.
Så har man lyst og mod til en af sensommerens flotte distance sejladser er det med at tilmelde sig på Lynæs sejlklubs klub-modul side Turen er smuk og rundt om øen sejles der langs med en af landets største sælkolonier.
Hesselø i sig selv er også en spændende ø.
Lidt historik om Hesselø;
- Hesselø er privatejet og kendes fra 1200-tallet som Esæl (sælernes ø). Øen er 71Ha stor og er en moræneknold med et fyrtårn fra 1865. Svenskerne gjorde i 1983 krav på øen da de mente at kontinentalsoklen retfærdiggjorde at ejerskabet var deres. Men øen er stadig dansk og senest i 2003 kom ejeren i vælten da den fredede ø fik anlagt landingsbane og lille havn, noget han blev pålagt at fjerne igen.
- Har man botanisk interesse findes den sjældne Lathyrus sphaericus på øen.
- På øen findes en af landets største sælkolonier.