Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hvis du er glad for fart og spænding, og ikke kan holde dig fra vandet, så er en motorbåd nok ikke en helt tosset ide for dig.

Sponsorindhold: Tre gode råd til dig som vil købe en motorbåd

Sponsorindhold: En motorbåd kan give en masse glæde, samt være et samlingspunkt for familie såvel som venner. Men en motorbåd, kan være en dyr fornøjelse, derfor bør du derfor have styr på din økonomi før du farer ud og køber båden.

Af Troels Lykke |

Dette indhold er sponsoreret:

Hvis du er glad for fart og spænding, og ikke kan holde dig fra vandet, så er en motorbåd nok ikke en helt tosset ide for dig. Hvis du har kørekort til en motorbåd, men ikke har båden, så er det måske på tide at du får købt dig en motorbåd.

Der kan være mange gode grunde til at investere i en motorbåd, og den kan give en masse glæde, samt være et samlingspunkt for familie såvel som venner.

Dog kan det være lige så svært, hvis ikke sværere, at købe en båd, som det kan være at købe en bil.

Der er ligesom med bilen, mange ting der skal tages stilling til, og det hele skal gøre fornuftigt  og ordentlig. Med denne artikel får du 3 gode råd med på vejen, hvis du overvejer at købe en motorbåd, eller allerede har en i kikkerten. 

Finansiering af båden 

En motorbåd, kan være en dyr fornøjelse, og ligesom en bolig eller en bil, bør du derfor have styr på din økonomi før du farer ud og køber båden.

Lave en plan for hvordan båden skal finansieres og hvordan det hele skal køre rundt økonomisk, når du så ejer båden.

Du kan overveje at tage et lån til båden, så du kommer godt fra start. Hvis du vil tage et lån og har fundet et du tænker lyder lovende, bør du bruge en låneberegner til at tjekke op på alle detaljer omkring lånet.

Det er vigtigt at du læser alle dele af låneaftalen, også det med småt, så du er sikker på at lånet bliver en hjælp til finansieringen, og ikke et yderligere pres. 

Udstyr og vedligeholdelse

Før du køber en motorbåd, er det vigtigt at du sætter dig inde i, hvad den skal have af udstyr og hvordan du vedligeholder båden.

Lige såvel som der er forskel på de forskellige bilmodeller og mærker, såvel er der også forskel på både. Start med at undersøge præcis hvad du har brug for i din motorbåd. Herefter bør du undersøge hvad en sådan båd kræver af vedligeholdelse.

En del af vedligeholdelsen er selvfølgelig det økonomiske perspektiv , og det kan være dyrt at eje en båd, men det er også vigtigt at huske på, a en båd kræver tid. Der skal sættes tid af til pleje og vedligeholdelse af båden. 

Opbevaring og havneplads

Til sidst bør du have en plan for opbevaring af båden. Planen bør laves før båden købes. De fleste både kan stå i en havn om sommeren, og an på hvilken båd du har, kan den have brug for at komme ind og stå indendørs i vinterhalvåret.

At have en plads på henholdsvis havnen, såvel som i et opbevaringsrum, koster også penge, og dertil kommer også en del vedligeholdelse.

Derfor er det vigtigt at have styr på disse ting, før båden købes, så du ikke står der med en ny stor motorbåd, men ingen steder at gøre af den.

Tag fat i de forskellig ansvarlige for havnene omkring dig, og undersøg om nogle pladser i havnen er ledige. Her kan du også spørge om hvor de fleste opbevarer deres både vinterhalvåret, og om de kan anbefale en opbevaringsplads eller to. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader