Gå til hoved-indhold
Store både
Den 142 meter lange superyacht Nord har 20 kahytter. Foto: Lurssen

Oligarks 466 fod lange mega yacht i sikkerhed i kinesisk styrede Hong Kong

En af verdens mest eksklusive megayachter 'The Nord', der er ejet af Ruslands - ifølge Forbes - rigeste mand, Alexei Mordashov, dukkede pludselig op i Hong Kong tidligere i denne måned med den. 3,5 mia. dyre megayacht og det var der en grund til.

Af Troels Lykke |

Megayachtens ejer, Alexei Mordashov, der ejer den russiske mine- og metalgigant Severstal, er ifølge Forbes god for op mod 30 mia. dollar. Og som en af de oligarker, der hævdes at være rigtig tæt på Putin, blev han sanktioneret blandt de første af EU-landene i slutningen af februar.

Og siden er han også blevet blacklistet i Storbritannien, Australien, New Zealand og i USA, skriver Maritime Danmark.

Og hans megayacht “The Nord” har været blandt de mest aktive, siden sanktionerne mod Rusland trådte i kraft.

Den 466 fod lange yacht, der blandt andet er udstyret med to heli-landlingspladser, 20 gæstekabiner og en udfoldelig “beach club”, forlod området omkring Seychellerne i midten af marts og sejlede via Singaporestrædet mod øst og dukkede op i Vladivostok i april. Altså i sikkerhed for beslaglæggelse og sanktioner.

Men så forlod “The Nord” den sikre russiske havn i starten af oktober og begav sig mod syd til Hong Kong, hvor det på vejen risikerede beslaglæggelse, hvis en ulykke skulle tvinge det i havn, men nu er megayachten i sikkerhed i det kinesiske styrede Hong Kong.

Kilde: Maritime Executive

Motor
content-loader
content-loader
content-loader