Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
30-årige Rindom, der bor i Aarhus, men sejler for Horsens Sejlklub, er klar om to år i Sydfrankrig til OL. Foto: Peter Brøgger for Dansk Sejlunion

Danmarks ubestridte sejlerdarling Anne-Marie Rindom går også efter OL i Paris 2024

Efter en tænkepause er OL-guldvinder Anne-Marie Rindom ikke i tvivl. I 2024 går den populære sejler atter efter at stå på OL-podiet i Paris. - Jeg synes stadig, at det både er sjovt og helt vildt udfordrende at være med på topplan i ILCA 6, siger Rindom.

Af Troels Lykke |

En drøm, der gik i opfyldelse. Sådan beskriver Anne-Marie Rindom sommerens OL-guld i Tokyo, hvor hun på dramatisk vis fastholdt førerpositionen i en højspændt finale.

Mange har siden spurgt, om hun var klar til en OL-kampagne mere. Efter en tiltrængt tænkepause toner hun nu rent flag. I 2024 vil hun atter være med til at kæmpe om en OL-podieplads.

– For at være helt ærlig, så har jeg aldrig tænkt, at jeg ikke skulle sejle Laserjolle igen. Men jeg har også haft brug for en pause, hvor jeg har kunnet mærke efter, om jeg virkelig savnede det så meget, som jeg troede, jeg ville gøre – og det gør jeg, fastslår Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

– Jeg synes stadig, at det både er sjovt og helt vildt udfordrende at være med på topplan i ILCA 6. Derudover er sejlermiljøet i Danmark helt fantastisk og virkelig givende at være en del af. Det er jeg slet ikke klar til at slippe.

En enkel jolle med masser af udfordringer

De seneste måneder har hun brugt på at sejle rigtig en række andre bådtyper, herunder den foilende, highspeed F50-katamaran på det danske Sail GP-hold. På mange måder en diametral modsætning til ILCA 6, der er en yderst simpel jolletype.

Alligevel – og måske netop derfor - har jollen helt virkelig meget at byde på, forklarer Anne-Marie Rindom.

– ILCA 6-jollen er den mest udbredte båd i verden. Der er enormt mange dygtige sejlere, og hele top-10 fra OL har valgt at fortsætte. Det fysiske aspekt og det, at jeg er alene på båden og tager mine egne beslutninger ude på vandet, er med til at gøre jollen til en superfed båd, siger hun og peger samtidig på jollens enkelthed som et stort plus.

– Man kan få en masse timer på vandet, fordi man ikke skal bruge tid på grej. På den måde er det en meget simpel bådklasse.

Ingen dans på roser - men et godt ILCA 6-hold i Danmark

Med OL 2024 i horisonten står programmet for foråret på en masse fysisk træning for at komme tilbage i form. Herefter glæder hun sig til at sejle stævner igen i løbet af efteråret.

Det helt store mål er dog i første omgang VM i Holland i 2023, som er nationskvalifikationen til OL.

Hvad der helt præcist skal til for at blive på toppen, er svært at sige, men hun tror på, at hun og resten af den danske ILCA 6-gruppe har, hvad der skal til.

– Det bliver i den grad ikke en dans på roser, og det bliver ikke nemt at være med i toppen. Men vi har nogle ret gode metoder og et rigtig godt ILCA 6-hold i Danmark, som hjælper hinanden til at blive rigtig dygtige, forklarer Rindom og afslutter:

- Jeg føler derfor, at vi har alle de ting, der skal til. Nu handler det om at få lavet et godt program, som vi kan holde til, og som gør, at vi kan opnå vores mål i 2023, som er det første skridt på vejen mod OL i Paris.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader