Gå til hoved-indhold
Tur
Mariager Fjord lokker med en imponerende natur og flere lækre spisesteder. Foto: Mette Johnsen

Sommertogtet venter: Sæt kurs mod en kulinarisk parferie i Mariager Fjord

Efter at have tilbragt utallige timer bag madgryderne byder sommerferien på tiltrængte restaurantbesøg – gerne serveret på lokale spisesteder med for området kendte råvarer. Læs Minbaad.dk’s gastronomiske guide til Mariager Fjord.

Af Sara Sulkjær |

Klokken 17.00 kan du lukke arbejdscomputeren ned, skubbe kontorstolen ind og lyne jakken. Du sætter dig på cyklen, svinger forbi Brugsen i jagten på salat, oksekød og pasta. Vel hjemme skrues kogeblusset op på max i forsøget på hurtigst muligt at slukke sulten ved aftensbordet.

Den daglige kokkerering ved komfuret er langt fra alles favorit. Et sommertogt spækket med behagelige besøg på lokale restauranter og caféer vil for de fleste sejlere derfor være en både kærkommen og velfortjent feriegave.

Uanset hvor i landet stævnes rettes mod, står lokale klar med et lækkert måltid, ofte baseret på områdets råvarer. Det gælder også i den smukke Mariager Fjord, hvor du med din bedre halvdel i hånden kan sætte kurs mod en spændende kulinarisk parferie. 

Minbaad.dk træder i samarbejde med Destination Himmerland ind på fjordens gastronomiske scene:

Lækker, italiensk pizza. Foto: Davinci Ristorante

Hadsund

Skyd ferieturen i gang på ægte, italiensk manér. I knap tredive år har Antonio Oliveto stået i spidsen for Davinci Ristorante, der råder over et menukort med alt fra italiensk pizza til en fireretters månedsmenu. 

Selve restauranten befinder sig én kilometers gang fra Hadsunds lystbådehavn. En havn, der regnes som en af Mariager Fjords mest moderne, og som samtidig, takket være havnens 125 fastliggere, emmer af en hyggelig, maritim atmosfære.

----------

Hyggelige Á Porta. Foto: Destination Himmerland

Mariager

Købstaden fra 1400-tallet er med sine brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse en ægte, dansk tidslomme, hvilket smitter af på byens kulinariske liv. Her kan sejlerparret gå ombord hos flere restauranter, der sætter en ære i at have danske klassikere på menukortet. 

Á Porta, kendt som Mariagers hyggeligste restaurant og krostue, er én af dem. Med et menukort bestående af lækkert dansk smørrebrød og lune retter holdes nationalfølelsen i hævd, hvilket ligeledes er tilfældet hos Postgaarden, der serverer klassisk dansk kromad for sine gæster.

På gåben er det på få minutter muligt at nå begge restauranter fra byens lystbådehavn, da havnen og bymidten smelter sammen i én stor sommer-mix. Et fint klubhus og andre kulturelle attraktioner er placeret nær lystbådehavnen.

----------

Bies Bryghus serverer kolde øl til trængende sejlere. Foto: Destination Himmerland

Hobro

For mange sejlere hænger lune sommerdage i cockpittet uløseligt sammen med smagen af en iskold øl. I Hobro kan gæstesejleren nyde en sådan drikkelse fra det lokale Bies Bryghus, der slår sig som et moderne mikrobryggeri med stolte traditioner.

Allerede i 1841 kunne de første drikkevarer sendes fra lokalerne i Hobros bymidte – dengang var det dog kun vand, der flød ud af hallerne, mens ølbrygningen først senere blev en del af brødrene Bies sortiment.

I forlængelse af bryggeriet finder sejlerne Bies Restaurant, begge placeret halvanden kilometer fra lystbådehavnen, hvor omkring 600 gæstesejlere årligt kaster fortøjningerne.

----------

Flot servering hos Restaurant Rustik. Foto: Restaurant Rustik

Øster Hurup

Er ferietiden ikke løbet fra jer, kan I, når Mariager Fjord forsvinder i kølvandet, vende stævnen mod nord på Jyllands østkyst. Få sømil fra fjordens udmunding finder I Øster Hurup, der ikke blot lokker med en skøn badestrand, men også med en række fine restauranter til feriens afslutningsmiddag.

Blandt topscorerne huserer to unge brødre, der står bag den minimalistiske og klassiske Restaurant Rustik. I hjertet af Øster Hurup står ejerne klar med en lækker frokost eller et dejligt aftensmåltid, der blandt andet kan nydes på stedets terrasse.

Ønsker I at slutte ferien i maritime omgivelser, kan I på selve lystbådehavnen slå vejen forbi Restaurant Neptun. En restaurant, der skilter med byens smukkeste udsigt og et vidtspændende menukort.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader