Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Planerne om et nyt anlæg går helt frem til år 2060, hvor det skal kunne håndtere op til 600.000 aarhusianeres spildevand. Arkivfoto: Troels Lykke

Aarhus Kommune får kritik for at ville dumpe renset spildevand ud for Djurslands østlige kyst

I den jyske hovedstad har kommunen planer om at udvide et rensningsanlæg på havnen i Aarhus. Det vil betyde, at omkring 930.000 kubikmeter bundfald skal væk. Lige nu lyder planen, at det skal smides på havbunden nogle kilometer ud for Djurslands østlige kyst.

Af Troels Lykke |

Skal Aarhus Kommune bygge stort, må Aarhus Kommune også selv kunne finde plads til konsekvenserne af det.

Sådan lyder det fra formand for natur-, teknik- og miljøudvalget i Syddjurs Kommune, Kim Lykke Jensen (SF).

I den jyske hovedstad har kommunen nemlig planer om at udvide et rensningsanlæg på havnen i Aarhus, og det vil betyde, at omkring 930.000 kubikmeter bundfald skal væk. Lige nu lyder planen, at det skal smides på havbunden nogle kilometer ud for Djurslands østlige kyst.

Find pladsen i Aarhus

- Problemet er, at man graver et havneområde op i Aarhus. Så bør man jo også på land i Aarhus finde plads til at få bortskaffet det her fyld. Der er masser af steder, hvor der er behov for opfyldning af materiale, siger Kim Lykke Jensen til TV 2 Østjylland (se tv-indslag).

Han får opbakning fra Thorkild Hansen, bestyrelsesmedlem i den lokale organisation Bæredygtig Kystkultur.

- Det (930.000 kubikmeter, red.) er et voldsomt tal. Når man omregner det, svarer det til 28.000 containere fyldt til randen, siger han.

Thorkild Hansen mener også, at der bør kunne findes plads til det andetsteds. Eksempelvis en grusgrav, der skal reetableres, foreslår han.

Kilde: TV 2 Østjylland

Motor
content-loader
content-loader
content-loader