Gå til hoved-indhold
Store både
Store både

Få eksklusiv dansk rundvisning på Cranchi 67 Fly - vi var om bord

Motorbaadsnyt.dk har været i Italien prøvet at sejle den italienske båd, der har hvad alle kan drømme om, man skal dog også slippe 33 mio. sejlklar. Cranchi 67 Fly imponerede da vi ubesværet strøg afsted med 25 knob. Se video, hvor importør fra ShipShape viser rundt i Cannes.

 

Af Troels Lykke |

Her er den nye yacht, der vil berige Cranchi flybridge-serien. En båd som motorbaadsnyt.dk testede fornylig i Italien, da vi testede Raymarine-udstyr.

Båden er nemlig spækket med elektronik og har alverdens kameraer om bord fra FLIR og den kan sådan set selv sejle i havn med meget lidt hjælp, kunne vi konstatere i den nordlige italien, udfor Cranchis 3.000 kvadratmeter testcenter i Friuli.

Med en længde over alt, der overstiger 67 fod (20,8 meter), hedder den nye model Sessantasette, ligesom nummeret, skrevet i sin helhed og på italiensk.

Det er det samme princip, som værftets flagskib kaldes Settantotto for, hvilket betyder, at denne superyacht giver meget mere, end dens længde kunne antyde. Det tilbyder det bedste fra Made in Italy design og stil, overlegne tekniske løsninger og en umiskendelig og allerede ikonisk linje, fortæller det etablerede Cranchi-værft, der startede i 1870.

28 knob med to Volvo Penta IPS

Vi nåede en topfart på 28 knob med to kæmpe Volvo Penta IPS-motorer, uden noget som helst rystede om bord. Båden vejer da også 42 tons.

Vi kan fortælle at udsigten fra flybridgen er enestående og båden larmer heller ikke overhovedet, heller ikke fra kahytten.

Cranchi 67 Fly er overdådig luksus med plads til 18 personer, den ene kahyt er bedre og større end den anden og farvevalg og materialer er enestående og skiller sig også ud fra andre mærker. Italienerne tør designe i deres egen stil, de har meget selvtillid og med god grund. 

Båden koster da også fra 25 mio. kroner inkl. moms og med diverse udstyr etc. Ab værft, oplyser den danske importør fra ShipShape i Rungsted Havn, Martin Rasmussen, der i toppen af artiklen viser os rundt, da vi besøger Cranchi 67 Fly i Cannes Yachting Festival i sepember 2022.

Han mener klart at båden kan sælges i Danmark. Det kunne være sjovt at se den. Italieneren ville klart vække opsigt i enhver havn, der har plads til den.

Cranchi 67 Fly
Længde 20,80 m 
Bredde     5,40 m
Vægt      42 ton
Brændstof  4 000 l 
Maks antal personer  18
Skrogdesign Aldro Cranchi, Centro Studi Ricerche
Art direction Christian Grande
Motor muligheder Diesel
Volvo Penta 2 x D13 IPS 1350 / 2 x 1000 HP / 2 x 735 kW
Pris fra 25 mio. kroner - sejlklar med udstyr 33 mio. kr.
Importør www.shipshape.dk, Rungsted
Værft:  Cranchi Yacht  www.cranchi.com/en/yachts/sessantasette#model-specTech

Motor
content-loader
content-loader
content-loader