Gå til hoved-indhold
Test
Ryck 280 har plads til fire personer, der kan sove om bord, der er også toilet, men det er sejlglæden og det store cockpit, som man hæfter sig ved. Fotos: Torben Jacobsen
Test
Test
Test

Hanse Yachts Ryck 280 stejler ikke - selv ikke når der lukkes op for 300 hestekræfter

Vi har testet den tyske Ryck 280, som i sidste måned tog Best of Boat Award. Båden, en luksus dagsejler, er vældig adræt og sejler på ingen tid over 40 knob, men den har også et hav af detaljer. Vi den hos importøren Reese, mens vi tidligere havde afprøvet båden i Cannes, se video.

Af Troels Lykke |

Sejlads med en sporty motorbåd SKAL være sjovt - og det er det med denne Hanse. Vi fik det store smil frem, for der er masser af accelleration, når du gasser op for den 300 hk store V8-Mercury-motor.

Båden har vist sit værd og vandt en pris i Best of Boat 2021. En europæisk jury, som Motorbaadsnyt.dk er  med i.

God balance og stejler ikke

Importør Kasper Reese forkarer til Motorbaadsnyt.dk om Ryck 280, der kunne sejle over 40 knob uden problemer, men også svinge fint og holde sig i sporet:

- Bådens undervandsskrog er meget unikt, og giver båden en excellent balance under alle forhold af bådens hastighedsskala, for eksempel så løfter forskibet sig kun meget lidt eller snart slet ikke under opstart fra nul til fuld planing.

- Samtidig føles båden meget stiv at færdes på, og der er virkelig mange gode detaljer, som er brugbar i havn og under sejlads, siger Kasper Reese.

Ekstraudstyr med flexiteak og bovprovel

Testbåden Ryck 280, som Motorbaadsnyt.dk prøvede fornylig hos importøren Reese Marin i Aabenraa, har  det meste.

Prisen for Ryck 280 med den nye Mercury 300 V8 Komplet standard starter derfor ved kr. 850.000 inklusiv moms af værft.

Med fragt fra værft i Tyskland søsat og leveret fra Reese Marina koster testmodellen 1.188.000 kroner, men der følger også en hel del ekstraudstyr med, blandt andet:

T-top, bovpropel, el-ankerspil med front anker, trimflaps, Simrad navigation med log og lod, de luxe styrestole og cockpit og solhynder på fordæk og agter-, pantry med vask og grill, varmtvand, el-toilet med holdingtank, bruser på badeplatform, flexiteak på dæk og cockpit, sort søræling, sort skrog-foliering og bundmaling.

Sælges hos Reese Marine i Aabenraa. 

Se Motorbaadsnyt.dks video og test af båden her:

Motor
content-loader
content-loader
content-loader