Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Enkelte af de danske redningsbåde er helt tilbage fra 60'erne, mens de nyeste er bygget i starten af 00'erne. Arkivfoto

De danske redningsmænd i opråb: - Dem, vi sender på havet, skal vi gerne have hjem igen

Jens Slot, formand for de danske redningsmænd, er nervøs for sikkerheden. Skibene er forældede, og en længe planlagt udskiftningen af flåden trækker ud.

Af Sara Sulkjær |

13 større både er en del af den danske redningsflåde. I øjeblikket ligger de tre på værft. Det er, ifølge foreningen Danske Redningsmænd, ikke tilfældigt. 

Flåden af redningskibe er nu så gammel, at løbende reperationer og vedligehold oftere og oftere bliver en tvungen nødvendighed. Det skriver dr.dk på deres hjemmeside.

En alvorlig situation

Det er noget, der ikke blot truer sikkerheden for sejlerne. Også redningsmandskabet er i større fare, når fortøjningerne kastes, og kursen sættes mod nødstedte på havet. 

Aktioner, der ikke sjældent foretages under vejrforhold, hvor erhvervs- og lystfartøjer må give op:

- Set fra redningsfolkenes synspunkt synes jeg, det er en alvorlig situation, for dem, vi sender på havet, skal vi gerne have hjem igen, påpeger Jens Slot, formand for Foreningen af Danske Redningsmænd, til dr.dk.

Lang ventetid i sigte

Problemet er ikke nyt. Tolv år tilbage, i 2010, forsøgte man første gang at skaffe midler til nye redningsbåde. I 2014 lykkedes det at få afsat et trecifret millionbeløb til formålet.

Alligevel må redningsmandskabet væbne sig med tålmodighed. Fem til otte år vil det ifølge Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse tage at modernisere flåden.

- Det er i værste fald et spørgsmål om liv og død. Vores fiskere og søfarende, der sejler kystnært, risikerer at skulle vente meget længe på at få hjælp, forklarer Jens Slot.

Kilde: dr.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader