Gå til hoved-indhold
Småbåde
Ryck 280 fra Hanse Yachts.
Småbåde
Leopard 46 Powercat fra Sydafrika.
Småbåde
Rand Source 22 fra Danmark.
Småbåde
Bavaria SR 36 fra Tyskland.

Vinderne af Best of Boats Award 2022: Ryck 280, Leopard 46, Rand Source 22 og Bavaria SR 36

Priser på BOAT & FUN BERLIN blev uddelt i fire kategorier til Ryck 280 (Bedst til begyndere), Leopard 46 Powercat (Bedst til tur), Rand Source 22 (Bedst til sjov) og Bavaria SR 36 (Bedst til Familie) – Bedste for Future Award går til Delphia Yachts elektriske bådinfrastrukturprojekt.

Af Troels Lykke |

I slutningen af november 2022 i Berlin uddelte den 16 mand store jury fra Best of Boat Award fem priser. Danske motorbaadsnyt.dk er med i juryen på 3. år.

Best for Beginners: Ryck 280 fra Hanse Yachts

I kategorien Best for Beginners slog Ryck 280 fra Hanse Yachts de tre andre finalister, som ydede en stærk præstation. Julijan Višnjevec, chefredaktør for det slovenske magasin "Val Navtika" understregede i tale til vinderne:

"Den nye Ryck 280 markerer lanceringen af ​​en ny generation af walkaround-både, der ikke kun er flotte, men også meget dygtige med sejlegenskaber. Det betyder god sødygtighed, især under barske forhold."

En ideel båd for begyndere. Ved modtagelsen af ​​prisen i Berlin sagde Boris Heitmann, vicepræsident for kommunikation, Hanse Yachts:

"Mens vores fokus sidste år var mere på design, nåede vi i år endnu mere med brugervenlighed. Jeg er glad for at kunne modtage denne pris her i Berlin på vegne af virksomheden." Ryck 280 importeres af Reese Marin i Aabenraa.

Best for Travel: Leopard 46 Powercat

Leopard 46 Powercat fra Sydafrika, den eneste katamaran blandt de fremragende finalister, der konkurrerer om BOB Award 2022, vandt kategorien Best for Travel.

"Denne katamaran er ideel til at tage på en behagelig søtur på et rummeligt dobbeltskrogsdæk", sagde Stanislaw Iwinski, chefredaktør for det polske magasin "Yachtsmen". Han overrakte prisen til Chantal Julen, marketingchef Tyskland hos Leopard Catamarans.

"Vi er glade for, at vores brand vinder popularitet i Amerika og Europa. Vores fokus er i stigende grad på det tyske marked, og derfor er BOAT & FUN her i Berlin særligt vigtigt for os”, sagde Chantal Julen. "BOB-prisen betyder meget for os, og jeg er meget stolt over at repræsentere vores virksomhed her."

Best for Fun: Rand Source 22

Rand Source 22 fra Danmark imponerede BOB-juryerne og vandt kategorien Best for Fun. Giacomo Giulietti, chef for motorbådstester hos pressmare.it fra Rom i Italien, havde dette at sige om vinderen: 

"Rand Source 22 imponerede med sit superergonomiske dæklayout med smarte detaljer til dagsture, herunder en liggestol, som er usædvanligt for denne størrelse båd. Denne danske båd fås også som en fremtidsrettet elektrisk udgave.”

Torsdag aften tog en glad Oscar Rand, grundlægger og administrerende direktør for Rand Boats, imod prisen og kommenterede:

“Dette var vores allerførste gang på BOB-finalist-shortlisten, og vi ramte direkte plet. Vi er utrolig taknemmelige og meget beærede, især i betragtning af den meget stærke konkurrence i kategorien Best for Fun. Det er fantastisk at kunne møde alle brancheeksperterne ansigt til ansigt her i Berlin.”

Best for Family: Bavaria SR 36

Arek Rejs, hovedmotorbådstester hos Wiatr fra Polen, uddelte prisen Best for Family. Jurymedlemmernes valg var Bavaria SR 36.

"Denne komfortable og rummelige familiebåd har meget mere at byde på, end man ville forvente af en båd, der måler 36 fod", sagde Arek Rejs, der kommenterede udvalget. Han overrakte prisen til Marc Diening, CEO for Bavaria Yachts, og Marcus Schlichting, chef for Marketing & Communications.

"Tallet 36 bringer os en masse held", sagde en glad Marcus Schlichting. “Vi havde gennem hele projektet en meget god fornemmelse af SR 36. Vores mål var at udvikle og implementere et koncept for familier og enhver mulig situation. Denne pris er et bevis på, at vi lykkedes”, sagde Marc Diening. SR 36 importøres af Dansk Marine Center i Risskov.

Best for Future: Delhpia Yachts arbejder på bådinfrastrukturprojekt i Holland

Dette var tredje gang, den særlige Best for Future-pris blev overrakt til en potentiel bådindustri, der skifter spil for innovativ teknologi i kombination med nye bæredygtighedskoncepter.

I år gik det til Delphia Yachts for deres initiativ til et elektrisk bådinfrastrukturprojekt i Holland.

Stefan Gerhard, skaberen af ​​Best of Boats Award, uddelte prisen som en anerkendelse af, at "selvom projektet stadig er et igangværende arbejde og endnu ikke er blevet fuldt ud realiseret - viser Delphia Yachts, hvordan fremtiden for elektrisk sejlsport kunne se ud. Dette projekt er en plan for mange andre europæiske lande.“

Han overrakte prisen til Delphia-branddirektør Martin Schemkes.

"Vi vil i første omgang skubbe dette projekt i Holland og vil forhåbentlig snart udvide til Berlin/Brandenburg-regionen. For elektrisk sejlads er fremtiden," forklarer Martin Schemkes.

"Som en del af den maritime industri har vi alle et ansvar. Sammen og som én skal vi turde påtage os og drive omstillingen frem."

Motor
content-loader
content-loader
content-loader