Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lea var sidste både ude af Esbjerg, men fører nu blandt singlehand-sejlerne. (Foto: GRDR Tim Sahlberg/Svision)

Elliott 35 SS Hansen Sailing Team i front i Danmark rundt - nu kurs mod Skagen

Det er den ultimative sejler-udfordring i Nordeuropa, er i gang. De syv både har været igennem den første nat og hertil kommer en status på deres placeringer. X99 udgik i nødhavn efter problemer med vant.

Af Anna Brinch |

Stefan Severin i Oxygenia X99 er udgået, da båden kort efter start fik problemer med det ene vant.

Båden har for nylig modtaget en ny mast med 6 mm stående rig i stedet for 8 mm. Torben Herslund i Gerlach one off båden Midas, er i nødhavn i Thyborøn, fortæller sejladsen i en pressemeddelse. 

Den forreste båd er fortsat Palby Marine og Hansen Sailing Team med skipper Michael Møllmann, der ligger kl. 11.30 mellem Hanstholm og Skagen. 

De andre følger trop 

Næste båd er den polsk First 40.7 Polish Manx, der ligger ved Hanstholm tæt på kysten. Herefter kommer den forreste singlehand sejler Robert Kuper i sin langkølede sloop, Lea. Båden er ud for Thyborøn med god afstand til kysten.

Herefter følger banens mindste båd, nemlig X79eren Relax med skipper Esben Pilegaard, der er 2 sømil efter mens Moody 45eren Cassiopeia med Stig Wittrup er 5,6 sømil efter Robert Kuper.

Mere vind i vente 

Bølgerne i området omkring Hansthom er 2,5 til 3 meter høje. Vinden er 24 til 28 knob, men tiltagende. Fra kl. 18 i aften forventes 28 til 34 knobs middelvind. På samme tidspunkt forventes bølgerne at være 3 til 3,5 meter høje.  

I kan følge mere med på Garmin Round Denmark Races hjemmeside. 

Se live-tv med stævne-ejer Morten Brandt

Motor
content-loader
content-loader
content-loader