Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 4 June 2023. IMOCAs In-Port Race in Aarhus, Denmark.
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 4 June 2023. Biotherm wins In-Port Race in Aarhus.
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 4 June 2023. The Ocean Race VO65 Sprint Cup In-Port Race in Aarhus. WindWhisper Racing Team leading the fleet.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Aarhus forkæler sejlerdanmark med verdens mest spektakulære både i Ocean Race inport-sejlads

Mere end 300 tilskuerbåde var på vandet med mere end 1.000 sejlere og på land langt flere. Biotherm, der ankom til Aarhus lørdag efter masteproblemer, fik deres første sejr i inport-race hos IMOCA 60erne. Hos VO 65erne var danske Kirketerp bedst. Se video. I aften kl. 23 er der droneshow.

Af Troels Lykke |

Det summer af liv i Aarhus i disse dage og Ocean Race organisationen forventer at flere hundrede tusinde besøger stop over i smilets by.

I dag søndag 4. juni vil vi anslå at over 30.000 personer vil være i Ocean Race området ikke mindst fordi at der er droneshow i aften ved Dok 1 i Aarhus.

Og fordi der på vandet i dag var to inport-sejladser, en for de fem VO 65ere og en for de fire IMOCA 60ere.

Inport tæller ikke med i den samme stilling, men ved pointlighed i The Ocean Race vil inport-sejladserne få en afgørende betydning.

Virkelig mange tilskuerbåde

Vi var med på sidelinjen. Solen skinnede om kap med smilene på de mange tilskuerbåde, der anslås at være mere end 300 af. De var relativt tæt på banen, der desværre, set med sejlsportsøjne var lidt kedelig, man sejlede et par runder i en firkant med med en halvvindsstart.

Det bærer lidt præg af VIP-sejlads uden det vilde drama og ændringen i stillingen efter starten gik. Sagen er da også den at man frygter kollisioner så man ikke er klar til det der virkelig tæller, nemlig Ocean Race, jorden rundt.

Fem VO 65ere havde comeback i The Ocean Race Sprint her vandt WindWhisper Racing komfortabelt i søndagens inport-race, mens Team JaJo med Martin Kirketerp om bord tog en andenplads. Se video her

Trifork Mirpuri Racing hvor de to vagtkaptajner om bord, Jens Dolmer og Bouwe Bekking, var om bord blev det til en 4. plads efter en noget dårlig start. Det er dog Jens Dolmer, der er projektchef for holdet og har skaffet folk til holdet, der torsdag 8. juni sejler mod Haag i Holland og videre med Genova, hvor Ocean Race Sprint slutter.

11th Hour Racing stadig i front trods 3. plads

Hos IMOCA 60erne var det Biotherm, der vandt deres første inport-sejlads, hvilket skabte stor jubel kunne vi se da der foren flere hundrede tilskuere var præmieoverækkelse. 

11th Hour Racing tog 3. plads men er i front i den samlede inport-race stilling. De fører samtidig også den 'rigtige' Ocean Race rundt om jorden. Se video i bunden af artiklen

De spektakulære IMOCA 60ere med foils var kun ganske lidt op og semifoile i dag. Deres vendinger tog noget lang tid. De både er ganske enkelt ikke skabt til sejlads tæt på kysten med mange vendinger, men til at surfe 641 sømil på 24 timer, som Team Melizia gjorde det fornylig fra Newport mod Aarhus.

Dagen i dag var noget af en øjenåbner for hele Aarhus og alle deres gæster på havnen og på vand. Som sejler er jeg meget stolt over at man i Aarhus har fået de fantastiske både til Danmark. Stemningen på vand og på land var i top.

Torsdag aften 8. juni sejler alle både fra i Aarhus, men der sker også noget i aften, for klokken 23 er der igen miljørigtigt droneshow ved Ocean Race-området på havnen. Man har i Ocean Race droppet fyrværkeriet.

www.theoceanrace.com

VO65 Sprint - Aarhus In Port Race - Resultat

1. WindWhisper Racing - 6 points
2. Team JAJO - 5 points
3. Viva Mexico - 4 points
4. Trifork Mirpuri Racing - 3 points
5. Austrian Ocean Racing / Team Genova - 2 points
6. Ambersail - did not start - 0 points

In-Port Series stilling efter Aarhus In-Port Race:

  1. 11th Hour Racing Team - 20 points
  2. Team Malizia - 18 points
  3. Biotherm - 14 points
  4. Team Holcim-PRB - 14 points
  5. GUYOT environnement - Team Europe - 5 points

Overaltstilling efter Newport - Aarhus Leg 6:

  1. 11th Hour Racing Team - 28 points
  2. Team Holcim-PRB - 27 points
  3. Team Malizia - 24 points
  4. Biotherm - 17 points
  5. GUYOT environnement - Team Europe - 2 points
Motor
content-loader
content-loader
content-loader