Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Baltic 142 Canova under testsejlads. Bemærk den orange køl, der stikker ud til styrbord. Foto: Baltic Yachts
Kort Nyt
Foto: Baltic Yachts

Baltic 142 Canova fra Finland bruger el-motor

Baltic Yachts udstiller den 43 meter lange Baltic 142 Canova på Monaco Yacht Show, verdens største superyacht-udstilling, som løber fra 27.-30. september 2023. Canova er kendt for sin elektriske fremdrift, innovative design og foils med Dynamic Stability System.

Af Troels Lykke |

Baltic 142 Canova, der koster et ukendt, men nok trecifrede millionbeløb, er designet af Farr Yacht Design, mens den udvendige styling og interiørdesign er skabt af Lucio Micheletti. Superyachten er 43 meter lang og ni meter bred og vejer 146 ton og masten er så høj, at den ikke kan gå under Lillebæltsbroen.

Den er bygget af Baltic Yachts, der holder til højt oppe i den Botniske Bugt.

Canova drives frem af sin 400 kW elektriske el-motor ved hjælp af sine store lithium-ion batteribanker, som også gør det muligt at drive strømkrævende genstande som bovpropel, spil og ankerspil elektrisk, i stedet for at køre på hydraulik.

Selvom der er indlysende fordele ved et elektrisk fremdriftssystem, herunder stærkt reducerede emissioner og vibrationer, plus det reducerede behov for lyddæmpende materialer, er fordelene ved pladsbesparelse betydelige, når det kommer til indretning om læ, fortæller Baltic Yachts.

To generatorer til at oplade batteribankerne

De to generatorer, der er nødvendige for at oplade batteribankerne, kan placeres næsten hvor som helst, og den reducerede størrelse af elmotoren betyder, at der er ekstra plads til rådighed.

Canova er usædvanlig ved, at den store ejersuite i fuld bredde er placeret næsten midtskibs, direkte under dækssalonen og umiddelbart foran motorrummet, noget der ikke ville være muligt i en konventionelt drevet yacht på grund af støj- og pladsbegrænsninger.

Baltic 142 Canova
L.O.A  43,30 m
D.W.L  .41,60 m
Bredde  9,00 m
Dybgang 3,8/6,50 m
Vægt 146,5 tons
Design  NAVAL ARCHITECTFarr Yacht Design
Interiør design Baltic Yachts, Lucio Micheletti
Udvendigt DESIGN Lucio Micheletti
Antal kahytter  1 ejer, 3 gæster og 4 mandskab
Pris ukendt
Læs mere om båden: www.balticyachts.fi/yachts/baltic-142-custom/

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader