Gå til hoved-indhold
Udstyr
Den lyserøde væske leveres i en 3800 ML stor beholder. Foto: Palby Marine

Undgå frostskader på land - vinterkonserver bådens kølesystem

Inden båden kan gå på land for vinteren, bør kølesystemet ombord konserveres. Det forklarer Palby Marine, som til formålet viser kølervæske fra Star Brite, der holder frost- og korrosionsskaderne i skak.

Af Sara Sulkjær |

Vejrudsigten taler sit tydelige sprog. Vinteren er over os og man skal huske konservering af kølesystemet ombord:

- For at undgå frostskader og korrosionsskader, mens båden står på land vinteren over, er det vigtigt, at du også vinterkonserverer dit kølesystem i båden, understreger Christina Rosenkvist fra Danmarks største grossist, Palby Marine.

Vinterkonserver på land

Mens store dele af vinterklargøringen må klares på vandet, kan denne del af arbejdet problemfrit udføres på land, hvor der hverken er risiko for vand i båden eller forurening i havnebassinet. 

Blot er det nødvendigt at føje en kølervæske til samlingen. En kølervæske, der kan beskytte såvel vandsystemet som motoren og blandt andet kan komme fra Star Brite:

- Star Brite Antifreeze er en ikke-giftig frostvæske, som ikke skader miljøet. Dens premium additivpakke forhindrer korrosion af aluminium, kobber, messing eller samlinger, og skader ikke gummi eller slanger, lover Palby Marine om produktet.

Lyserød giver gennemsigtighed

Væsken giver en sprængningsbeskyttelse til -46˚C og frysebeskyttelse inden for et område fra -11 til -9˚C, ligesom den lyserøde farve sikrer en fin gennemsigtighed.

Samtidig leveres produktet klar til brug, hvorfor det ikke kan fortyndes.

Produktet kan købes  gennem Palby Marines forhandlere

Motor
content-loader
content-loader
content-loader