Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan så farbrikken ud efter bomberne faldt i Ukraine.

BRIG-fabrik i Ukraine blev bombet for et år siden men nu kører produktionen igen

BRIG produktionslokaler blev bombet for et år siden. Produktionen af RIB-både er nu startet igen på fabrikken i Kharkiv, men en af ​​de udstillede både i Norge forleden blev beskadiget af granatsplinter fra en (ulovlig) klyngebombe.

Af Troels Lykke |

Nu hvor BRIG i Ukraine er tilbage med at bygge både, er det blandt andet takket være de forhandlere verden over, der har bidraget med økonomisk støtte til fabrikken i Kharkiv, som blev bombet for et år siden, fortæller norske Båtmagasinet.no

Ejer og daglig leder af Hankø Marina, Atle M. Staff, fortæller til Båtamagasinet.no, at produktionen er i gang, men indtil videre på et lavere niveau end før Ruslands angrebskrig.

Atle M. Staff er blandt RIB-pionererne i Norge, og med udgangspunkt i Hankø Marina har han opbygget en loyal kundegruppe i det, han kalder "familien Brig" her i landet.

- Vi er blevet bombet - medarbejdere er flygtet

27. april 2022 lød det fra BRIG i Kharkiv:

- Vi har den beklagelse at meddele dig, at det ukrainske bådeværft BRIG er blevet bombet i sidste uge. Som du måske ved, ligger BRIG-værftet nær Kharkiv, meget tæt på den russiske grænse. Heldigvis var der ingen mennesker i gården, men de materielle skader er store.

Værftet fortalte videre i april sidste år, hvor pengene siden slap op.

- De fleste af de BRIG-medarbejdere, der ikke kæmper, er flygtet væk fra Kharkiv, har ingen hjem og har svært ved at opretholde deres daglige behov. BRIG-værftet, der indtil nu brugte alle sine midler til at betale deres løn for i det mindste at sikre, at de finder tag over hovedet og mad. Men uden omsætning siden krigens begyndelse ankom vi nu til et punkt, hvor vi ikke kan hjælpe dem længere.

Her kan du støtte BRIG: www.gofundme.com/f/the-brig-family-foundation

Motor
content-loader
content-loader
content-loader