Gå til hoved-indhold
Havne
Rødvig havn blev hårdt ramt af stormfloden. Foto: Troels Lykke

Erhvervsminister ikke umiddelbart klar til at hjælpe havne: De kan tegne en privat forsikring

Men formand for FLID, Bent Ole Jonsen fortæller, at Foreningen af Lystbådehavne, at forsikringerne er for dyre for havnene.

Af Troels Lykke |

Erhvervsministeren Morten Bødskov, vil gerne drikke kaffe med FLID-havne, men er ikke klar til at hjælpe havnene, der blev ramt af stormfloden i oktober, skriver dr.dk. Havnene lider og har brug for 90 mio. kroner for at kunne fungere igen.

Bent Ole Jonsen fortæller, at de hårdeste skader har været på de lystbåde, der ikke har ligget i ly for østenvinden. Af den grund har bølgerne smadret broer og moler af beton.

Ifølge opgørelsen er der stor spredning på, hvor hårdt skadet lystbådehavnene er. 32 har skader på under en million, mens fire af dem har skader, der kommer til at koste over ti millioner kroner. Enkelte af dem har endda skader, der er 20 gange større, end det overskud havnene har haft.

Minister: Havnene skulle have tegnet forsikring mod stormflod

Erhvervministeren er ikke venligt stemt overfor at redde havnene, de kunne blot have tegnet en forsikring, mener han.

- Det hænger sådan sammen at havne, der er medlemmer af FLID, i en årrække har haft mulighed for at tegne en privat forsikring mod stormflod. Hvis de har benyttet sig af den mulighed, kan de igennem den opnå erstatning for skader på havne- og kajanlæg, skriver Morten Bødskov i en skriftlig kommentar til DR.

Han siger dog, at foreningen er velkommen til at kigge forbi til kaffe.

Formand for FLID, Bent Ole Jonsen fortæller, at Foreningen af Lystbådehavne i Danmark har forsøgt at lave en forsikringsaftale på vegne af lystbådehavnene, men at det kun er 16 lystbådehavne, der har forsikret sig. Og ingen af de 16 ligger i det område, der blev ramt af stormflod tilbage i oktober.

- Grunden til, at flere ikke har forsikret sig, er, at det er så dyrt. Præmien er for dyr, i forhold til hvad de får ud af det, siger han.

Kilde. dr.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader