Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsbåden C. B. Claudi deltog i bugseringen. Her ses redningsbåden under en tidligere opgave. Foto: Redningsstation Hanstholm / Facebook

42-årig fisker slog alarm på Nordsøen - i land ventede politiet med et alkometer

Vel i havn ventede en ny udfordring fiskeren, der måtte kalde om hjælp under bugseringen af et fiskefartøj. Et pust i politiets alkometer fik fiskeren anholdt på stedet.

 

Af Sara Sulkjær Hansen |

Klokken er 04.09. Det er natten til lørdag, og de lokale reddere på Hanstholm Redningsstation har netop modtaget en alarm.

Det er en 42-årig fisker, der har kaldt efter hjælp under en bugsering af hans fiskefartøj 12 sømil nordøst for Hanstholm Havn.

Forkert melding

To redningsbåde, LRB22 og C. B. Claudi, forlader hastigt havnen i Hanstholm med kurs mod den nødstedte, der til Forsvarets Joint Rescue and Coordination Center (JRCC) har oplyst, at fiskebåden under slæb er ved at synke:

- Det viste sig dog ret hurtigt, at der ikke var vandindtrængning i fiskefartøjet, men at stævnpullerten var blevet rykket af, forklarer redderne fra Hanstholm på Facebook og uddyber:

- Vi fik lavet en interimistisk "pullert" ved hjælp af pavnebrædder og en fortøjningsende, så fiskefartøjet kunne bugseres i havn. Herefter bugserede C.B. Claudi fiskefartøjet sikkert i havn.

Det er ikke kun den forkerte nødmelding, der overrasker redderne. Også fiskerens snøvlende tale over radioen får redningsmandskabet til at rynke brynene:

- Både JRCC og dem fra redningsskibet, der snakkede med ham, syntes godt nok, at han lød som om, han havde fået en tør over tørsten, forklarer vagtchef Jens Claumarch til Nordjyske.

På havnen står politiet derfor klar med et alkometer i hånden. Et alkometer, der taler sit tydelige sprog: Promillegrænsen på 0,5 er overskredet, og manden bliver anholdt på stedet.

Kilder: Nordjyske og Redningsstation Hanstholm

Motor
content-loader
content-loader
content-loader