Gå til hoved-indhold
Havne
Rødvig Havn blev temmelig hårdt ramt af stormfloden i oktober. Foto: Troels Lykke

Skaderne i 49 havne efter stormfloden spænder fra 15.000 kroner og helt op til 13,4 millioner kroner

De fire hårdest ramte havne, som har skader for minimum 10 millioner kroner, tegner sig for lige over halvdelen af det samlede skadesbeløb, nemlig 46,6 millioner kroner, fortæller TV 2 Fyn.

 

Af Troels Lykke |

Det var en dyr fornøjelse for de danske lystbådehavne, at den værste stormflod i mere end 119 år ramte Danmark den 20. og 21. oktober. 

Samlet set løber regningen for 59 havne beliggende i de områder, hvor Naturskaderådet erklærede stormflod, op i 90 millioner kroner. Det viser en opgørelse fra Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID). Regningen er fire gange højere end da stormen Bodil ramte i 2013, fortæller TV 2 Fyn.


De fire hårdest ramte havne (som har skader for minimum 10 millioner kroner) tegner sig for lige over halvdelen af det samlede skadesbeløb, nemlig 46,6 millioner kroner.

Skader på 49 havne

32 havne har haft skader for under 1 million kroner.

11 havne har haft skader for 1-5 millioner kroner.

2 havne har haft skader for 5-10 millioner kroner.

4 havne har haft skader for over 10 millioner kroner.

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark efterlyser hjælp til de berørte havne og har derfor inviteret erhvervsminister Morten Bødskov til et møde om situationen.

 - De ramte havne står i dag helt alene med regningen efter stormfloden. Det gælder finansieringen og genetablering af de skadede moler, broer og anlæg. Vi opfordrer erhvervsministeren til at yde hjælp her og nu til de berørte havne, siger formand Ole Jonsen.

Morten Bødskov afviste i november at hjælpe havnene. 

13 af havnene står med udgifter til skader, der er større end deres egen omsætning. De mange påvirkede havne kommer til at mærke det på omsætningen, fordi deres havne ikke fungerer, som de gjorde før. Ifølge FLID-formanden er det i Danmarks interesse at sikre de ramte havne.

Kilde. TV 2 Fyn

Motor
content-loader
content-loader
content-loader