Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Det er først, da jeg svinger ned til redningsstationen, at jeg opdager, at der er blå blink på bilen bagved. Jeg fortsætter de sidste 50 meter ned til parkeringspladsen, hvor jeg står ud af bilen, og betjenten så kommer hen for at vise mig, at han har en lasermåling på mig, der siger 86 km/t, fortæller Jonas Kjær til Nordjyske.dk. Foto: Kystredningsstation Hanstholm

Frivillig redder på vej til mand over bord-ulykke fik fartbøde på 5.300 kroner

Mandskabet på Kystredningstjenestens redningsstation i Hanstholm, og mange lokale beboere, er harmdirrende over, at en civilklædt betjent uddelte en fartbøde til en frivillig redningsmand, der var på vej til redningsbåden for at forhindre en drukneulykke, skriver Nordjyske.

Af Troels Lykke |

Den frivillige redder fra fik en bøde på 5.300 kroner, fordi han var for langsom til at slippe speederen ved indkørslen til byen, betjenten i en civil politibil, insisterede også på, at den frivillige skulle blive og vente, mens betjenten udskrev bøden

”Han sagde, at jeg skulle blive, selvom jeg spurgte, om ikke han kunne ordne det, når jeg kom i land. Selvom jeg havde givet ham mit kørekort og mine oplysninger, så holdt han fast i, at han ville skrive færdig, inden han ville lade mig gå”, forklarer den frivillige til nordjyske.dk.

Redningsbåd kom fem minutter senere afsted

Konsekvensen var, at redningsbåden kom 5 minutter senere afsted.

”Mand overbord er en af de værste meldinger, især afhængig af årstiden. Jo koldere vand, jo kortere tid har du til at ligge i vandet, før du begynder at tage skade. Det skal gå rigtig stærkt, når man rykker ud til en redning til søs, fordi det tager lang tid for os at komme af sted og gøre båden klar til at sejle”, siger Morten Olsen, stationsleder, Redningsstation Hanstholm, til avisen.

Hændelsen fandt sted den 29. november, hvor lufttemperaturen var 6 grader.

Midt- og Vestjyllands Politi fastholder bøden

Den frivillige erkender at han passerede byskiltet med en hastighed på 86 kilometer i timen, hvilket får Midt- og Vestjyllands Politi til at fastholde bøden.

Hvad håndtering af sagen angår, siger en politiinspektør til avisen, at den altid sker ud fra en konkret vurdering i den enkelte sag.

Advokat mener han kan vinde sagen for redderen, skriver Nordyske.dk

Kilde: nordjyske.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader