Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses Nikolaj Borch, Jeppe Borch, Thor Malthe Andersen og Gustav Wantzin fra Roskilde Sejlklub tog sejr i Aarhus. De er dog også semi-proffer, da de sejler matchrace i verdenseliten. Foto: Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Kapsejlads

Roskilde Sejlklub og Team Borch vinder tredje stævne i træk - Dragør Sejlklub kom overraskende på podiet i Aarhus

Roskilde Sejlklub tog de endnu en sejr, og har i år gjort rent bord i Sejlsportsligaens 1. division, hvor de har vundet 3 ud af 3 stævner. Dog var Dragør Sejlklub måske mindst lige så tilfredse med deres weekend, hvor de med sølv fik første podieplacering siden deres oprykning til 1. division.

Af Anna Brinch |

Der var nogle velkendte ansigter på podiet til 1. divisionsstævnet i Århus denne weekend. Roskilde Sejlklub har leveret en kanon præstation denne sæson, hvor de har gjort rent bord til alle 1. divisionsstævner denne sæson. De har vundet i Svendborg, Helsingør og nu Århus, fortæller ligaen i en pressemeddelelse.

Det kan være svært at se hvad det lige er der gør forskellen hver gang, for at Roskilde ender på toppen af podiet. En af fordelene må være den stærke bruttotrup, som også sejler match race stævner sammen rundt i verden, når ikke de er hjemme og dyste i den danske Sejlsportsliga.

- Vi har et meget sammensejlet hold, som gør, at vi hurtigt kan omstille os til nye forhold. Vi havde en rigtig god dag søndag, hvor vi bestemt blev tilsmilet en smule held i nogle afgørende situationer, som gjorde, at vi kunne trække os sejrrigt ud af tredje ligastævne udtalte skipper, Jeppe Borch, om deres seneste sejr.

KAS FLOW var ligeledes at finde på podiet for tredje gang i år. 

Dragør overrasker

Dragør Sejlklub havde også en formidabel weekend, hvor de indtog 2. pladsen ud af det blå. Holdet rykkede op efter de vandt 2. division sidste sæson, og har tydeligvis mærket det høje niveau, som 1. division byder på. Tidligere i sæsonen har de præsteret en 19. og 17. plads, så der var nok ikke mange der havde forudset et så stærkt resultat fra dem denne weekend. 

- Efter oprykning fra 2. til 1. division var vi godt klar over, at vi skulle stramme os an for at være med i den sjove ende. Det viste sig også, at vi fik kamp til stregen i det stærke felt, og vi tog til Aarhus med ambitionen om at lave et resultat, der ville holde os på den rigtige side af nedrykningsstregen, fortæller Maiken Schütt fra Dragør. 

Hun forsætter således:

- Det var en fantastisk weekend i Aarhus for Team Dragør. I foråret kæmpede vi med mange uprovokerede tekniske fejl, men i Aarhus havde vi for første gang følelsen af, at tingene gik op i en højere enhed. Som team har vi ikke sejlet længe sammen, men vi har meget kapsejladserfaring som individer. Vores starter har hele tiden været en stor styrke. Dertil passede den lette og springende vind os rigtig godt, og vi formåede at holde hovederne ude af båden og fandt rytmen i de meget omskiftelige forhold. At vi endte på podiet, gør os både glade og stolte, og det har helt klart givet os blod på tanden til at lære J70’eren endnu bedre at kende, så vi også kan sejle med om topplaceringerne i fremtiden.

Sejlerfest i Sejlsportscentret

Næste weekend, d. 19.-20. august, afholdes både Sejlsportsligaens 2. Division og DS DM WOW, hvor Danmarks bedste J70 kvindehold bliver kåret. Samme weekend deler de lokaler med X-Yachts Gold Cup i Sejlsportscentret, hvor der må forventes en sejlerstemning helt i top.

Top-3 til Århus 1. division

  1. Roskilde Sejlklub: 18p
  2. Dragør Sejlklub: 23p
  3. KAS FLOW: 27p

 Se den samlede tabel her

Se billederne fra Sejlsportsligaen i Århus på Ligaens facebookside her

Motor
content-loader
content-loader
content-loader