Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var anderledes roligt at transportere sejlet det sidste stykke ind i Hvidovre Havn, hvor der var mere læ. Foto: MFP
Kort Nyt

Marinehjemmeværnet redder udmattet windsurfer ud for Amager

En windsurfer var i problemer i farvandet ’Kalveboderne’, der ligger mellem Amager og Hvidovre/Valby. Marinehjemmeværnet havde nær ikke set ham, da han lå og vuggede i høje bølger, men han blev bjærget og bragt i sikkerhed.

Af Anna Brinch |

Det er ikke hverdagskost, at Marinehjemmeværnets særlige ’Maritime Force Protection’-enheder (MFP) løser en søredningsopgave. Det fortæller værnet i en Facebookopdatering.

Det skete alligevel lørdag, hvor tre MFP-gummibåde bjærgede en windsurfer, som var i problemer i farvandet ’Kalveboderne’, der ligger mellem Amager og Hvidovre/Valby.

MFP fra Korsør var i København for at øve sejlads i snævre farvande, og her fik de lokal støtte fra MFP på Holmen. Tre gummibåde øvede sammen, og i den ene sad gummibådsfører Marcus fra MFP på Holmen.

- Pludselig er der en gast, der råber, forklarer Marcus, som derefter får øje på en mand, der ligger og vugger i vandet med sit surfbræt og sit sejl.

Windsurferen kæmpede mod bølgerne

Bølgerne var høje, og MFP-soldaterne i gummibåden havde nær ikke set ham.

- Han lå bare der og kiggede og kæmpede med bølgerne for at komme op på sit bræt, så vi spurgte, om han skulle bruge hjælp.

Det skulle surferen, som virkede retudmattet. Han blev hevet ombord i gummibåden.

En af de to andre gummibåde bjærgede herefter surferens bræt og sejl. Her sad gruppefører Frederik fra MFP i Korsør. Han fik en større udfordring, end han havde regnet med.

- Sejlet virkede jo, ja som et sejl, og jeg var indimellem lidt bekymret for selv at falde i vandet, smågriner han.

Frederik kom til at kæmpe en mindre kamp for at holde fast i sejlet i den ret hårde vind og de høje bølger. Dermed blev det samlet set mere udfordrende at bjærge surferens grej end at bjærge ham selv.

Sjælden redningsaktion  

I løbet af en times tid havde MFP-gummibådene fundet og reddet en meget glad og taknemmelig surfer og hans udstyr i sikkerhed i Hvidovre Havn.

- Men det er sjældent, at MFP er på en redningsopgave, fortæller Frederik.

Han fik som fører på dagen sørget for koordinering med Marinehjemmeværnets vaghavende officer og en debriefing med hele flokken, inden man fik afsluttet dagens aktivitet, der gav flere nye erfaringer end forventet.

Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder (MFP) er mest kendte for deres militære opgaver inden for eskorte og maritim bevogtning, når eksempelvis amerikanske fragtskibe med militært materiel anløber store danske havne.

Kilde: Marinehjemmeværnet 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader