Gå til hoved-indhold
Havne
Smuk solnedgang over Morsø Marina. Foto: Søren Rigborg
Havne
På land venter fine legefaciliteter for sejlerbørnene. Foto: Søren Rigborg
Havne
De yngste kan blive skipper på egen båd. Foto: Søren Rigborg
Havne
Søren Rigborg nyder sommerferierne på vandet i sin LM 27. Foto: Privatfoto

Sommerhavne: I Nykøbing Mors byder de lokale sejlere på kaffe og kage

Gæstfriheden i Limfjordshavnen får af Skive-sejler Søren Rigborg topkarakter. Hver aften spilles solen ned, hvorefter duften af kaffe breder sig i klublokalerne. Sara taler med den jyske LM 27-sejler.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Her fortæller Søren Rigborg på 42 år om Morsø Marina. En marina, der ofte får besøg af LM 27-sejleren, kæresten og parrets to drenge på fire og ti år.

Søren Rigborg, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Som familie har vi primært sejlet i Limfjorden, hvor Morsø Marina i Nykøbing Mors er blandt de helt store favoritter. Det er en havn, vi besøger hvert eneste år, da her simpelthen er så hyggeligt. 

- En hygge, der blandt andet skabes, når solen hver aften spilles ned med trompet. Efterfølgende er der disket op med kaffe og kage i klubhuset, hvilket gør det nemt at komme i kontakt med de lokale og andre gæstesejlere. Det er noget, der gør, at vi kommer igen år efter år.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Vi var overraskede over, hvor godt vi blev taget imod. Der findes simpelthen ikke et sted, hvor du føler dig mere velkommen, både af de andre ferie-sejlere og af de lokale klubmedlemmer. 

- For et par år siden, da vi netop havde afsluttet aftensmaden, kom et par ældre damer og tilbød at tage vores opvask. De var alligevel i gang, som de sagde. Det sker bare ikke andre steder.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Nykøbing Mors?

- Du er tæt på byen med alle dens muligheder. Det er derfor let at handle ind, gå på restaurant eller finde en is, ligesom gågaden er utrolig hyggelig. Hver onsdag i sommerperioden spilles desuden koncerter på torvet, hvor butikkerne holder længe åbent, og turisterne strømmer til. 

- For børnene er der legeplads og krabbevæddeløb på havneområdet, samtidig med at de kan sejle i gummibåd eller bruge klubhusets malebøger. I fryseren ligger sommeren igennem pind-is, som af gæstesejlerne kan købes for billige penge.

Hvis noget skulle forbedres i Nykøbing Mors, hvad skulle det så være?

- Man kan med fordel renovere faciliteterne, særligt toilet- og badeforholdene. De er en smule gammeldags med kabiner og skillevægge med luft under og over. Her er en moderne, aflukket 2020-version med mere privatliv at foretrække.

- Derudover fungerer betalingen med de moderne havneautomater. Selvom jeg egentlig foretrækker at blive modtaget af en havnefoged, er det faktisk ikke tilfældet i Nykøbing. Her tager klubmedlemmerne i stedet over i stor stil og byder velkomne med åbne arme. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Langt de fleste er pæne, ordentlige og rene, men havnene bør gøre mere for at tiltrække landkrabberne. Hvis de ikke er der, kan det være vanskeligt at skabe forretning med isboder og restauranter på havnen. 

- Du er jo nødt til at have nogle, der kommer ned, besøger havnen og bruger dens lokale butikker. Netop derfor er min oplevelse også, at livet dør ud, når havne er placeret væk fra byerne. 

Om Morsø Marina:
Faciliteter: Toilet, bad, legeplads, Wi-Fi, grill, cykeludlejning m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 120,00 kr. (0-10 m)

Hjemmeside: msogm.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'. Artiklen er tidligere bragt på minbaaad.dk i 2020.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader