Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hængekøjen fra Biltema kan fastgøres mellem bom og forstag.

“Uundværlige” anskaffelser til din sommer ombord - eller anskaffelser der bare gør det lidt sjovere

Uanset hvilke sejleroplevelser sommeren 2023 byder på, kan du finde inspiration i vores anbefalinger til sommeranskaffelser. Her er nemlig noget for alle - både dig, der vil nørde mad, dig der sejler med børn og dig, der hellere vil tage en slapper på dækket.

Af Cille Rosentoft |

Nu er det sommer og lige om lidt skal du forhåbentlig tilbringe det meste af din tid ombord på din båd. Vi har undersøgt, hvilke produkter du skal anskaffe dig inden sommerens ture. 

Der er lidt for ethvert behov, enhver smag og de fleste budgetter.

Vores anbefalinger er delt op i:

  • Sejlads med børn
  • Under 500 kroner
  • Over 500 kroner

Hvad skal du købe til sejlads med børn:

Oppusteligt SUP-board

Mange timers leg for alle aldre og endelig noget, som hele familien kan dele. Vi ville ikke undvære vores ombord og vi bruger det vidt forskelligt, alt efter hvem der hopper på. Som voksen kan man sagtens snuppe det, hvis der er behov for en halv times ro helt uden børn.

Du kan finde et til 1299,00 kroner hos Biltema. Det kan bære op til 115 kg og hjælpe alle til at træne både balance og styrke. Paddleboardet, som kan pakkes sammen i en rygsæk, kommer med både pumpe, finner, reparationssæt og paddle.

Husk at det er lovkrav, at medbringe en vest, når du opholder dig på et paddleboard.

 

Abilica Airtrack måtte

Jeg vidste ikke, at denne var uundværlig ombord, men med en badutspringende teenagepige og en lillebror, der er klar på tricks, er den så fed. Det er en oppustelig gymnastikmåtte, som kan bruges på vand. Den har en længde på 3 meter, er 1 meter bred og 10 cm tyk.

Indtil den 30. juni 2023 kan du finde den hos Abilica til 999,00 kroner - normalpris er 1999,00 kroner. Jeg har allerede bestilt den hjem til os:

 

Havet - Leksikon for de yngste:

Denne bog er i høj kurs ombord på vores båd. Den kan både bruges som en billedbog til “selvunderholdning”, som samtalebog eller som oplæsningsbog. Bogen er en dejlig kombination af fakta, billeder og tegninger og der er en masse at dykke ned i, når først man kaster sig over bogen. Der står, at den anbefales til over fem år, men vi har brugt den fra vores bådbaby var tre år.

Du kan finde den til 249,95 kroner hos Bog og Idé:

 

Hvad skal du købe under 500 kroner:

Hængekøje til båden

Hvis du ikke har en hængekøje ombord endnu, er du gået glip af noget. Vi har fundet en hængekøje frem til dig, som er super nem og praktisk. Den kan fastgøres mellem bom og forstag og er selvfølgelig lavet af vandafvisende stof. Jeg er ved at overbevise min skipper om, at vi (også) skal have denne.

Du kan købe den hos Biltema til 319,00 kroner:

 

Omnia Miniovn

En klar favorit ombord på vores båd. Med en Omnia kan du bage brød, kager, pizza eller lave lækre retter direkte på dit gasblus. Du kan få alverdens tilbehør til din Omnia, men det eneste, som er helt uundværligt, er silikoneforme, som sparer dig for en masse opvask og besværligheder. Med en Omnia kan de fleste rester forvandles til et festmåltid. 

Du kan få en Omnia miniovn for 299 kroner hos Hjertmans:

 

Ny sommerlæsning: “Kaptajn” af Heidi Manøe

Ingen sommerferie uden nye bøger ombord. Og vi er så heldige, at Heidi Manøe udkommer med en ny bog den 12. juni. Jeg har allerede smuglæst lidt og der er god grund til at glæde sig.

Heidi Manøe har sejlet den halve jord rundt som kaptajn på egen båd. Det er en bog om at tage kommandoen over sit eget liv og turde tro på, at man virkeliggøre sine drømme.

Der kommer en anmeldelse af bogen her på minbaad om ikke så længe.

Den koster 229,95 kroner og kan allerede forudbestilles nu hos Saxo:

 

Hvad skal du købe over 500 kroner:

Spinlock Deckvest Alto

En redningsvest der bæres om livet og som derfor er perfekt til både SUP, kystfiskeri, kano, kajak og andre former for vandsport. Deckvest Alto udløses manuelt via et spænde foran. Den anbefales derfor ikke til børn. 

Du kan købe Spinlock Deckvest Alto hos Hellers i flere forskellige farver og den koster 633,50 kroner.

 

Cobb Premier deluxe gasgrill:

En gasgrill til sommerens måltider og friskfangede fisk. Med Cobb Premier Deluxe gasgrill, kan du grille på båden, på stranden eller lige hvor du vil. Du kan nemlig nemt tage grillen under armen og nyde sommeren. Den vejer kun 5 kg og bliver ikke varm på ydersiden. Du kan få alverdens tilbehør til din Cobb grill og du kan grille i tre timer på en gasdåse.

Du kan få den hos Hellers for 1849,00 kroner.

 

Raymarine ST2000 Plus Rorpindspilot

Min skippers største ønske denne sommer er en Raymarine autopilot til rorpind. Det kan jeg så afsløre, at han ikke får af mig i år, men derfor kan han jo godt drømme. Det er selvfølgelig ikke noget for dig, der har en båd med rat eller allerede har en velfungerende rorpinds-autopilot. Men det har min skipper ikke. 

Den kan du finde hos Hjertmans til 4704,00 kroner.
 

Nyd jeres sejler-sommer med en masse grill, hygge, afslapning, vind og sol. Og selvom vores anbefalinger er nice-to-have og ikke need-to-have, så gør det jo ikke noget at man tænker lidt større, når bare sikkerhedsudstyr og andre nødvendigheder også er i orden.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader