Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Franck Cammas sejler sådanne flerskrogsbåde jorden rundt.

Sponsorindhold: Hvordan de bedste professionelle sejlere formåede at få en karriere

Før kunne de gå uforstyrret på gaden, men nu bliver mange af dem stoppet på gaden. Mange sejleres succeser kan tilskrives deres vilje, men også barndom.

Af Sponsor |

Sponsorindhold:

Det er historier, som man oftest ser i film. Men mange af de professionelle sejlsportsudøvere som den flerdobbelte OL-guldvinder Ben Ainslie og flerskrogssejleren Franck Cammas har solskinshistorier med i bagagen.

For det er også hårdt at ville forfølge en drøm om sejlsport. Nogle har endda fået at vide, at de ikke ville kunne gøre karriere i det, og andre mødte bump på vejen i form af sygdom, skader og andet. 

Dyrke sejlsport i barndommen

Da Ben Ainslie var otte gammel, begyndte han at sejle for første gang. Hans far Roddy Ainslie havde tidligere sejlet i et yachtræs, så hans søn havde allerede snuset til sejlsporten. I en alder af ti konkurrerede han for første gang, og som 12-årig var han med til en verdensomspændende konkurrence. I dag kan han bryste sig af flere OL-medaljer. 

Det viser også vigtigheden af at lade sine børn dyrke den hobby, de gerne vil. Der er dog mange danskere, som desværre ikke kan finansiere deres børns hobby. Nogle vælger at tage et lån gennem sider som Sambla, hvor man kan finde de bedste lån med en maks. grænse på 500.000 kroner.

På den måde ved du, at du får mest muligt ud af pengene, som du låner. For hvis man lader sin børn dyrke sin passion, kan det ofte bære frugt i sidste ende. Derfor kan lånet ses som en investering i barnets karriere.

Et dristigt karriereskift

Man kan ofte afholde sig fra at forfølge sin drøm, hvis man egentlig er et sikkert sted i livet. Det var tilfældet for Franck Cammas, den franske sejler. Han var en dygtig studerende, som ikke havde sejlsport i tankerne som ung. Han tog først matematik, derefter klaver på et akademi for så at begynde på sejlsport. Det viste sig at være et godt træk, for som 24-årig vandt han et ræs. I dag har han vundet et utal af guldmedaljer. Derudover dyrker han ikke kun sejlsport, men også skisport og cykling.

Gå imod forventninger

Der er ikke noget, der hedder en kvinde- eller en mandesport. Men dyrker man en sport, hvor der er overvejende mange af det modsatte køn, kan man godt få nogle kommentarer på vejen. Men det må ikke afholde én fra at udfordre normerne. For vil man opnå succes i livet, er det vigtigt at gå mod forventningerne.

Den engelske sejler Dee Caffari har forstået den livslektion, og derfor valgte hun som den første kvinde at sejle verden rundt alene og den modsatte vej end andre, hvilket var en større udfordring, fordi hun stødte på vinde og stærke strømme. Det er den vilje, der gør, at man ofte fremhæver hende i sejlsportens verden.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader