Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den nye organisation i sejlsportscenteret har fortsat som målsætning at trække verdens største sejlsportsbegivenheder mod Aarhusbugten. Foto: Troels Lykke

Fonde i Aarhus slår sig sammen og fyrer ledelsen - jagter i stedet ny centerleder

Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter siger farvel til deres to ledere, hhv. Jon Koch Hansen og Thomas Capitani. De to organisationer vil slå pjalterne sammen. Målet er at sikre de bedst mulige betingelser for sejlsportens udvikling i Aarhusområdet.

Af Sara Sulkjær Hansen og Troels Lykke |

Kræfterne i Aarhus skal samles. Et af de første skridt er at Sailing Aarhus direktør Jon Koch Hansen er fyret, det samme er sket for centerdirektør Thomas Capitani fra Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Men begge de fyrede ledere, kan ifølge minbaad.dks kilder i Aarhus-miljøet, blive ansat i samme organisationer, men nu ryster man posen, lyder det.

Og nu er bestyrelserne for de to organisationer Sailing Aarhus og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, blevet enige om at samles under navnet Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Et mere effektivt arbejde

Driften af Sejlsportscenteret, herunder værtskabet for elite- og talentaktiviteterne, hvervning samt afvikling af større nationale og internationale sejlsportsevents i samarbejde med de lokale sejlklubber vil derfor fremover samles i én organisation.

En beslutning, der er truffet for at sikre de bedst mulige betingelser for sejlsporten i Aarhus-området og til glæde for dansk sejlsport i almindelighed, forklarer aarhusianerne:

– ­Ved at samle administration og ledelse i én enhed kan vi arbejde langt mere effektivt, herunder også i forhold til samspillet mellem de frivillige fra sejlklubberne og enhedens ansatte. Samtidig vil det sikre en entydighed i relation til alle vores samarbejdspartnere og interessenter, som i øjeblikket kan have svært ved at skelne mellem vores to nuværende organisationer, påpeger bestyrelsesformand for Sailing Aarhus, Søren Harmsen, i en pressemeddelelse.

Målet er det samme

Selvom organiseringen dermed ændrer karakter, er det ikke tilfældet for de fælles ambitioner.

Snarere tværtimod, påpeger Hans Skou, bestyrelsesformand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

– Omstruktureringen skal sikre, at vi bliver endnu mere skarpe i forhold til at lykkes med de mål, vi har. Ambitionerne er tårnhøje. Vi vil fortsat være det foretrukne valg for elite- og talenttræning i Danmark, afvikle højtprofilerede sejlsportsevents og være en stærk og professionel samarbejdsrelation for vores partnere. Målene forbliver dermed de samme, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, understreger Hans Skou.

Rekrutteringsproces i gang

Som led i sammenlægningen af de to organisationer er lederne af Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter blevet opsagt, og en rekrutteringsproces er sat i gang med bistand udefra. En beslutning, som formændene påpeger ikke har været let:

– Fakta er, at vi har to velkvalificerede ledere, der har været i gang i fem henholdsvis seks år. Vi har ikke mulighed for at fortsætte med begge og ønsker samtidig at fortsætte med den bedst mulige leder, siger Søren Harmsen, der bakkes op af Hans Skou:

– Derfor har vi i situationen valgt at opsige begge og slå stillingen op og gennemføre en udvælgelsesproces med ekstern hjælp for at sikre objektiviteten. Begge ledere er naturligvis opfordret til at søge stillingen på lige fod med eventuelle eksterne ansøgere.

Alle øvrige fastansatte medarbejdere et blevet tilbudt at fortsætte i den fælles organisation, der vil køre videre i regi af Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Stillingsopslaget som den nye Centerchef i Aarhus Internationale Sejlsportscenter kan ses her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader