Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ejerens makker var nede agter på båden, da den blev startet op, for at tjekke at den gav kølevand som den skulle. Det gjorde den sådan set og alt lød rigtigt, men imens ejeren sad i styrehuset, kom der et stort WOUF og så var der ild. Foto: Rødvig Skibs & Bådebyggeri A/S

Voldsom bådbrand på motorbåd i Rødvig da motoren blev tændt - båden bliver ikke båd igen

Scenariet så særdeles voldsomt ud, da en motorbåd søndag morgen brød i brand i Rødvig Havn. Nu forklarer Rødvig Skibs & Bådebyggeri A/S her hvad der faktisk skete. Den brændte båd bliver ikke båd igen, forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjællands Politi.

Af Troels Lykke |

»Man har prøvet at starte motoren, og så bryder den i brand. Der er så også noget brændstof ombord, der også antænder,« forklarer vagtchef hos Midt- og Vestjællands Politi, Emil Grønning, til B.T - klik og se båden i brand.

Nu fortæller Rødvig Skibs & Bådebyggeri A/S forklarer på facebook om branden:

Motorbåden der var ild i ved kajen udbrændte totalt, da en ellers hyggelig sejltur udviklede sig til et vildt drama.

Jeg snakkede med ejeren nede på havnen, da jeg kørte ned for at se hvad der skete og om jeg kunne hjælpe med noget. På det tidspunkt var alt redningsarbejde overtaget af brandvæsen, politi og Polygon skadeservice.

Ejeren fortalte at de intet havde bemærket, da de prøvestartede båden inden den planlagte sejltur nordpå senere på formiddagen. De havde lige skiftet brændstoffiltre i løbet af torsdag/ fredag i sidste uge, hvor ejeren var henne og spørge om vi kunne hjælpe hvis hans mekaniker ikke dukkede op.

Han må være dukket op, fordi det eneste jeg hjalp med, var udlån af en stor tragt, så de kunne få påfyldt brændstof om fredagen.

Der lød et stort wouf og så var der ild

Ejerens makker, der skulle sejle med, var nede agter på båden, da den blev startet op, for at tjekke at den gav kølevand som den skulle. Det gjorde den sådan set og alt lød rigtigt, men imens ejeren sad i styrehuset, kom der et stort WOUF og så var der ild.

Ejeren og hans makker sprang i land lynhurtigt, men makkeren nåede alligevel at blive brændt på benet. Hvor meget han er forbrændt, ved jeg ikke, men ejeren og dennes kone snakkede om at de ville køre ud og besøge ham på Køge Sygehus på vej hjem.

Konen tørrede lidt tårer væk fra kinderne og selvom de tog det roligt, så kunne man godt mærke at de var meget påvirket af situationen.

Havnefogeden havde også været meget påvirket af det hele, da han undervejs, da det brændte, åbenbart ikke vidste at der ikke var nogle ombord på båden. Så da han mødte ejeren på et tidspunkt i forløbet, blev han meget lettet.

Se efterslukning

Brandvæsen og skadeservice arbejdede i fællesskab og der blev op imod middagstid efterslukket med mere skum, som blev fyldt op i båden (se evt. min livestream fra tidligere på dagen her: fb.watch/mxTF01_3bD/ ), men på trods af det store arbejde fra brandvæsenet, genantændte båden ud på eftermiddagen, hvorfor der endnu en gang måtte udrykningskøretøjer afsted til havnen.

Undervejs var der rygter på Facebook om at endnu en båd brændte, men det viste sig trods alt heldigvis at være den samme.

Og som ejeren sagde. Vi er bare glade for at det ikke skete efter at vi var taget afsted, for så er det ikke til at vide hvad der kunne være sket... Og det har han selvfølgelig ret i.

Pas på jer selv derude, skriver Rødvig Skibs & Bådebyggeri A/S.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader